Breaking news

XPU: ghidul tau online in alegerea pieselor pentru utilaje

loading...

Cu o experienta de peste 10 ani in domeniul utilajelor grele, echipa XPU s-a lansat si in online cu o gama variata si extinsa de piese pentru utilaje. 

Toate produsele comercializate in magazinul online provin de la cei mai cunoscuti si de incredere producatori: Caterpillar, Carraro Drivetech, Cesab, Hidromek, Hitachi si multe altele. De asemenea, toti clientii beneficiaza de consultanta gratuita din partea expertilor XPU in alegerea piesei potrivite.

Care sunt categoriile de piese pentru utilaje cele mai predispuse uzurii?

Regulile de baza ale inlocuirii pieselor pentru utilaje trebuie respectate pentru mentinerea performantelor optime cat mai mult timp. Piesele cel mai frecvent inlocuite sunt:

Filtrele de aer – trebuie inlocuite atunci cand sunt incarcate cu murdarie. Nu este necesara stabilirea unui interval fix de inlocuire.

Bateria unui utilaj este in general inlocuita la un interval de 4-5 ani. Cu toate astea, se poate intampla ca bateria utilajului sa cedeze mai devreme si sa fie inlocuita mult mai devreme.

Curelele utilajelor trebuie schimbate atunci cand prezinta semne de uzura sau pur si simplu cand cauzeaza oprirea brusca a utilajului.

Uleiul de motor are rol de lubrifiant al motorului, absorbind din caldura generata de acesta. Cu timpul, uleiul isi pierde din proprietati si necesita inlocuire cu unul nou.

Furtunurile sunt schimbate, de regula, odata la 4 ani. Daca utilajul in cauza este folosit cu o frecventa marita, s-ar putea ca furtunurile sa se uzeze mult mai rapid. Ele au nevoie de verificari periodice pentru fisuri sau textura rigida.

Alte componente ale utilajelor grele care sunt inlocuite frecvent: demarorul, filtrele de combustibil, injectoarele de combustibil, filtrele hidraulice, filtrele de ulei, bujiile, fluidul hidraulic si fluidul de transmisie.

De ce sa alegi piese noi?

Piesele de schimb noi pentru utilajele grele sunt foarte usor de gasit si de inlocuit. De regula, piesele noi vor da acelasi randament ca cele inlocuite. Un alt beneficiu este garantia produselor. Atunci cand cumparati piese pentru utilaje grele, trebuie sa va ganditi ca acest tip de achizitie este pe termen mediu sau lung. O piesa noua va avea intotdeauna un grad de durabilitate mai mare in comparatie cu o piesa folosita anterior.

loading...