Breaking news

X Factor a luat iar bătaie de la Vocea României

Pro TV a învins vineri seară, pentru a doua săptămână consecutiv, Antena 1. În timp ce la Vocea României se uitatu 2.034.000 telespectatori, la X Factor s-au uitat doar 1.340.000 de persoane.

jurati x factor 2014Chiar dacă au schimbat aproape în totalitate juriul, și au luat un jurat de la Vocea României cât și producătorul show-ului, Antena 1 nu reușește să aibă succes cu X Factor nici în 2014.

Antena 1 a fost peste Pro TV, vineri seară doar în minutul de aur de la ora 23.15, când a înregistrat 16 puncte de rating şi o uluitoare cotă de piață de 42,5 procente la nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18-49 urban, mai mult decât dublu față de Pro Tv care înregistra doar 6,3 puncte de rating și 16,7% cotă de piață.

Pe întreg parcursul difuzării emisiunii “X Factor” (20.29 – 23.22), pe întreg publicul din mediul urban, Antena 1 înregistra o audiență medie de 9,4 puncte de rating și 19 % cotă de piață, la distanță foarte mică față de Pro TV care obtinea o audiență medie de 10,1 puncte de rating și 20,5% cotă de piață.

Denis Borovină i-a cucerit pe juraţi cu buna-dispoziţie şi dezinvoltura sa, făcându-l pe Horia să exclame: „Omul ăsta are tot ce vreau eu să-i demontrez lui Bănică. Indiferent dacă eşti slab sau bine făcut, dacă ai carismă şi X factor ai totul la picioare”. Ba chiar a completat: „E pentru prima oară când Bănică se gândeşte <<Cred că ar trebui să mai pun nişte kilograme>>”.  Cu interpretarea piesei „Happy”, a lui Pharel, despre care spune că a fost scrisă special pentru el, a primit votul juraţilor pentru a merge mai departe în show.

Pentru patiserul din Iaşi, Alexandru Grosu, seara nu a fost la fel de veselă. Fără prea multă atitudine, atât de necesară într-un show de o asemenea anvergură ca „X Factor”, Alexandru nu a reuşit să îi convingă pe juraţi că merită o şansă.

Pe scena „X Factor” a păşit apoi un tânăr dezinvolt, venit tocmai din Botoşani cu chitara lui. Silviu Murariu i-a dedicat Deliei câteva versuri din piesa juratei, „Ipotecat”, pentru ca momentul pregătit special pentru super show, piesa „Copacul” să îi emoţioneze extraordinar pe juraţi. „Eşti genul de om pe care l-aş vrea în echipa mea, ai fost foarte sensibil”, i-a mărturisit Delia, iar de la rock-starul Bănică, Silviu a smuls o altă dezvăluire: „Pentru mine, Aurelian Andreescu a fost cea mai mare voce masculină pe care a avut-o ţara asta. M-a surprins că ai ales piesa asta.” Faptul că a primit trei de „Da” de la juraţi nu a mai fost nicio surpriză pentru nimeni.

Următoarea concurentă i-a uimit pe toţi cu perseverenţa ei. Pentru a patra oară, Veronica Fermecătoarea a venit în faţa juriului „X Factor”. Spune despre ea că a primit acest nume de scenă atunci când a participat la un concurs de Miss, pe litoral. Răzvan Simion şi-a amintit imediat de Veronica: „Doamnă, eu am o mare problemă, în fiecare sezon visaţi câte un membru al juriului;  anul trecut aţi visat că aţi făcut <<amor erotic>> cu Cheloo. Ce facem cu domnul Brenciu şi cu domnul Bănică?”. Concurenta a mărturisit că încă nu i-a visat, dar e timp şi pentru asta. Diva Delia a povestit că şi ea de două zile îl visează pe Brenciu, dar nu aşa cum l-a visat doamna Veronica, ci că o certa că nu a făcut ceva bine. Showmanul Brenciu nu a fost de acord: „Nu există, mamă, hai să refacem visul. De azi înainte spui aşa: eram cu  Brenciu pe nisipurile calde din Maldive!”. Din păcate însă, nici a patra oară nu a fost cu noroc pentru doamna Veronica.

La doar 22 de ani, Helena Abegaz, din Chişinău, dar cu origini etiopiene, i-a încântat pe juraţi: „Cred că ai cel mai trăsnet vibrato pe care l-am auzit în viaţa mea. E foarte rar, doar folosindu-l, dai emoţie melodiei”, i-a mărturisit Horia Brenciu, pentru ca Delia să îi spună: „Pe scena asta ai fost îndrăcită, în sensul bun al cuvântului!” Deşi a primit voturile necesare pentru a merge mai departe, Helena a fost foarte supărată pe faptul că rock-starul Bănică nu a fost de acord cu maniera ei personală de a interpreta piesa aleasă pentru „X Factor”.

Iar dacă seara avea nevoie de încă un moment de veselie, în faţa juraţilor şi-a făcut apariţa Dănuţ de la Craiova. Concurentul a reuşit repede să devină un „reper” pentru Ştefan Bănică, piesa lui, „Mamă am venit acasă”, rămânându-i în memorie juratului. De altfel, rock starul i-a întrebat pe toţi concurenţii din Craiova dacă au auzit de Danuţ sau dacă ştiu piesa cântată de acesta. Veselia însă nu e suficientă pentru „X Factor”, aşa că Dănuţ nu merge mai departe.

Diana, Adriana şi Liviu fac parte din grupul Studio 7, iar pe Diana diva Delia a recunoscut-o imediat. Aceasta a mai participat şi în urmă cu doi ani la „X Factor”, ajungând departe in show, iar de atunci şi-a făcut trupa cu care a trecut şi de această dată de audiţiile cu juriul.

Că atunci când te prezinţi în faţa juraţilor „X Factor” trebuie să fii pregătit pentru orice a simţit pe pielea ei Elena Petcu, o concurentă de doar 16 ani, pe care showmanul Brenciu a supus-o unui test de cum a păşit pe scena concursului. Impresionat de pantofii domnişoarei, cu tocuri de peste 15 cm şi o mulţime de barete, juratul X Factor a vrut să vadă cât îi ia tinerei să se încalţe, transmiţându-i totodată un mesaj tatălui său: „Tati, din 1930 când te-ai născut tu, aşa ceva n-ai văzut în viaţa ta!” Dacă nu ar fi insistat colegii săi din juriu, Brenciu era cât pe ce să o pună pe tânără să cânte încălţată cu un singur pantof, iar Elena ar fi acceptat asta, pentru că ştie că o şansă ca cea primită de la „X Factor” nu primeşti des în viaţă. Delia a apreciat acest lucru: „Nu te-ai lăsat intimidată de povestea cu sandalele, erai în stare să cânţi şi încălţată cu un singur pantof şi mi-a plăcut asta!”, iar rock-starul Bănică i-a făcut o declaraţie de zile mari: „Da, sora mea, asta vreau să găsesc la <<X Factor>>!”.

Următoarea concurentă a fost supusă unui alt test. Eliza Casapu, casnică şi mama unui băieţel de trei ani a fost provocată de Horia Brenciu să le arate cum calmează un bebeluş agitat, folosindu-l chiar pe el pe post de manechin. Din păcate, prestaţia ei pe scena „X Factor” nu i-a convins pe juraţi, care au încurajat-o să păstreze cântatul ca pe un hobby.

Venit tocmai din Republica Moldova, Constantin Cobilean, sportiv de performanţă, multimplu campion internaţional la lupte libere şi antrenor de lupte, a stârnit amuzamentul în sală încă de la primii paşi pe scena „X Factor”. Întrebat de către Delia ce înseamnă să fii antrenor de lupte libere, colegul de juriu, Bănică a glumit: „Asta înseamnă că vrea să mă bată şi pe mine, şi pe Brenciu”. Tot Delia a fost şi cea care l-a provocat să îşi scoată maioul, iar concurentul le-a dansat din sâni. Horia Brenciu nu a putut „suporta” momentul: „Băi, m-ai complexat, nu mai ştiu cum să stau. S-au umflat muşchii pe mine!”. Pe Bănică l-a convins: „M-ai surprins total, nu a fost bine, ci excelent. De asta am venit la „X Factor”, să aud aşa ceva”. Când le-a mărturisit şi faptul că nu a studiat niciodată muzica, Brenciu a mărturisit: „Eşti luptătorul cu cea mai bună voce din Chişinău şi din România. Astea-s fenomene, haruri primite de sus!”, iar Bănică a completat: „Constantine, aş vrea să am muşchii tăi, dar mai mult aş vrea să am vocea ta!”

Grupul Wings le-a dat mari bătăi de cap juraţilor. Format din patru fete cu vârste cuprinse între 15 şi 16 ani, din Cluj, grupul a fost imediat prins în „offside” de către juraţi. „Fetelor, mare-mare grijă, aveţi două fete care fac voci şi le fac destul de slăbuţ”, le-a spus Delia, care a insistat să le supună şi la testul prieteniei. Pe loc, le-a pus să hotărască dacă doar două sunt dispuse să meargă mai departe, iar răspunsul afirmativ al celor două a stârnit furtuna. Cu siguranţa prietenia lor a avut de suferit, iar câştigul nu a fost pe măsură, pentru că nimeni nu a mers mai departe. Ba mai mult, rock-starul Bănică le-a spus: „Dacă nu acceptaţi, mă ridicam în picioare şi vă aplaudam”.

Pentru Iuliana Dobre, Ştefan Bănică a făcut un gest în premieră la „X Factor”: impresionat de prestaţia ei, juratul a decis să renunţe la scaunul său de jurat, în favoarea fetei. Iuliana, o tânără de 27 de ani, din Câmpina, i-a surprins pe toţi cu timbrul său special. „Ştii ce mi-a spus Delia în timp ce cântai? Că semeni cu cineva la care eu am ţinut foarte mult, Laura Stoica”, i-a mărturisit Ştefan tinerei domnişoare.Deşi se ridică foarte greu de la masa juriului, de data aceasta,  pentru că Iuliana a adus pe scena „X Factor” un moment rock, juratul i-a dus scaunul lui, inscripţionat cu „rock star”, pentru ca Iuliana să se ajute de el în coregrafie. Iuliana le-a povestit juraţilor că în afară de muzică, cea mai mare bucurie a ei este mersul pe motocicletă, pe care, din păcate, nu mai poate să îl practice, pentru că de mai bine de un an nu mai vede deloc cu un ochi. Juraţii au decis în unanimitate că Iuliana are foarte mult factor X în ea.

Juraţii nu au scăpat de emoţii nici alături de următoarea concurentă. Miruna Buză i-a cucerit pur şi simplu cu două interpretări de excepţie. După Alicia Keys, Delia a insistat ca Miruna să le mai cânte ceva, aşa că micuţa de doar 17 ani, din Botoşani i-a uimit cu o prelucrare a melodiei „Lie ciocârlie” şi tot ea i-a spus: „Nu am auzit asemenea sunete de la un copil, asemenea tehnică, bravo!”.

Pentru următorul concurent, juraţii au cerut şi părerea unui om din exterior. Radu Silviu Ionuţ a venit la „X Factor” cu melodia lui Mărgineanu, „Mă iubeşte femeile”. Horia Brenciu l-a filmat şi i-a cerut şi părerea lui Mihai, care nu a fost nici ea bună. „Dă-l afară din concurs, are gusturi îndoielnice”, pare să fi fost răspunsul artisului, iar pentru concurent, parcursul său la X Factor s-a oprit aici.

Şi pentru ultimul concurent al serii, Andrei Ionel, audiţiile cu juriu au fost ultima etapă din cadrul concursului. „Mă tem că nu e ceea ce ne trebuie”, i-a spus Delia concurentului din Craiova.