Breaking news

X Factor 2015, debut în forță la Antena 1. Super voci în audiții

Prima ediție a noului sezon X Factor a adus pe scena audițiilor momente muzicale spectaculoase, voci care au încântat auzul juraților, dar și multă energie și schimb de replici haioase.

x factor 2015Mai în vervă ca niciodată, jurații Delia, Horia Brenciu și Ștefan Bănică s-au tachinat, au glumit cu concurenții și su răspuns provocărilor celor doi prezentatori Razvan și Dani.

Atenția juraților a fost atrasă joi seară de un grup de italience, Donia și Diandra, care s-au prezentat pe scena X Factor sub numele Tea Rock. Explozive, pline de energie și cu mult umor, cele două au fost o adevărată prezență pe scena show-ului și au oferit o interpretare de zile mari a celebrei piese ”Take Another Piece of My Heart”, de Janis Joplin. Ștefan Bănică a fost atât de impresionat de momentul lor, încât le-a oferit fotoliul său de rock-star și le-a spus că pot oricând să se așeze pe el. Simpaticele italience au mărturisit că au venit în România să cucerească publicul cu vocile lor și să arate cât de talentate sunt și i-au ținut isonul lui Horia Brenciu, care e decis ca în acest sezon să-l însoare pe Dani Oțil. Așa se face că pe scena X Factor a luat naștere un moment de-a dreptul haios între cei doi prezentatori ai show-ului și concurente. Italiencele au obținut trei DA, astfel că drumul lor continuă la X Factor.

La fel de bucuroși au fost cei trei jurați să o audă și pe Anastasia Ursu, venită din Republica Moldova. Aceasta a arătat ce înseamnă să cânți cu suflet, să ai factorul X, să cucerești scena și publicul. Moldoveanca în vârstă de28 de ani a povestit că provine dintr-o familie de artiști circari, tatăl său fiind clovn, iar mama, fostă gimnastă, dresoare de câini în present. Visul ei a fost de mică să cânte, iar cei trei DA oținuți la X Factor și laudele juraților îi dau speranța că va ajunge departe în concurs.

Și pentru Vlad Zuo Dragomirescu show-ul merge mai departe. Studentul de origine chineză în vârstă de 20 de ani a venit pe scenă împreună cu chitara sa și multă voință să arate ce poate, astfel că jurații nu au stat pe gânduri și i-au dat trei voturi DA după ce l-au auzit cântând. Vlad a povestit că s-a născut în China, dar că de la doi ani s-a mutat cu părinții în România, iar acum studiază la București limbi strănie (engleză – chineză) și cântă pe stradă, în Centrul Vechi. Tatăl său este chinez și muncește ca bucătar. Pe mama lui Vlad a cunoscut-o în Oradea și a cucerit-o gătindu-i. „Simt că ne va lega ceva în viitorul apropiat. Al meu ești”, i-a spus Delia încântată. Și Ștefan Bănică a fost mulțumit de prestația acestuia și a adăugat: „E un posibil câștigător.”

Ștefania Porceanu a fost poate autoarea celui mai emoționant moment de pe scena X Factor de joi seara. Profesoara de zumba în vârstă de 31 de ani nu și-a putut stăpâni emoțiile și lacrimile și a recunoscut că de obicei nu are sufucientă încredere în ea. Abandonată de părinți de când era un bebelus, mama sa dându-I viața pe când avea numai 14 ani, Ștefania a fost crescută de bunica sa, care înseamnă totul pentru ea. Când avea 20 de ani și-a căutat tatăl, dar a avut parte de o întâlnire rece. Pe mama sa a povestit că a tot văzut-o de-a lungul anilor, dar nu au o relație apropiată, de mamă-fiică. Bunica este tot ce are mai sfânt pe lume și vrea să îi arate că poate fi mândră de ea: „Nu am făcut canto, totul e nativ la mine. Frica de penibil m-a făcut să nu vin până acum la X Factor”, a povestit aceasta printre lacrimi. Ștefania a ales să cânte melodia unei foste concurente a show-ului de la Antena 1, Nicoleta Nucă, „Nu sunt”, iar publicul a aplaudat-o ridicându-se de pe scaune, în timp ce jurații i-au oferit trei DA. „Ești special”, i-a spus Ștefan Bănică. „Mi-a plăcut cel mai mult de tine în această zi. Bunica ta poate să fie mândră”, a continuat acesta. Și Horia Brenciu a ținut să precizeze, după ce i-a șters lacrimile: „Sinceritatea cu care ai cântat, durerea pe care ai pus-o acolo au contat extrem de mult.”

Ștefana Lepădatu, o elevă de 18 ani din Galați, i-a făcut pe jurați să o aplaude, să o felicite, să o încurajeze și să exclame că pentru un moment ca cel oferit de ea au venit ei în acest juriu. Ștefana și-a însoțit vocea cu flautul, instrumentul pe care îl studiază, iar interpretarea ei a părut desprinsă dintr-o poveste. Emoția puternică pe care a reușit să o transmită i-a adus trei DA. Mai puțin norocoși au fost cei din trupa Duo Voice. Grupul din Bistrișa, format dintr-un tânăr și o tânără, au încercat să ofere un moment special, dar, din păcate, nu au obținut votul de încredere al juriului. Dezamăgirea a fost foarte mare în special pentru adolescentul care, înainte să urce pe scenă, a mărturisit că este îndrăgostit de Delia și că visează să cânte pe aceeași scenă cu ea. La finalul interpretării lor însă, jurata a fost sinceră și i-a spus că nu e pregătit pentru scenă și că mai are mult de învățat, luându-l totodată în brațe pentru a-i șterge lacrimile și pentru a-i alina tristețea. „Mai ai de muncit, dar nu e un sfârșit de drum”, i-a spus ea.

Pentru Alexandru Petcu, sosirea pe scena X Factor a fost una cu noroc pentru ca a plecat acasă cu aprecieri și trei DA. Studentul de 21 de ani a povestit că a fost elev la seminarul teologic, dar că marea sa pasiune este muzica. Iubește să facă versuri, să scrie, să cânte și vrea să arate ce poate. În fața juraților s-a prezentat cu o compoziție proprie de trap, ceea ce a făcut-o pe Delia să exclame: „Ești bijuterie, pe cuvântul meu. Ești un pachet complet. Dai rap foarte bine, ești tehnic foarte bun, ai versuri bune și cânți.” Ceea ce a omis Alexandru să le spună juraților, iar aceștia au aflat ulterior de la colegii din echipa X Factor, este că cei care l-au crescut nu sunt părinții lui adevărați, dar le poartă cel mai mare respect și recunoștință pentru tot ce au făcut și fac pentru el. „Nu și-a pus povestea pe tapet, ci a mizat pe talentul lui”, a spus impresionat Horia Brenciu.

Joi seară la Antena 1 alți concurenți talentați, alte voci neșlefuite dar puternice, care abia așteaptă să evolueze și să se perfecționeze au plecat acasă cu trei DA: Viorel Tudorache de 15 ani, Adrian Nedelcu de 18 ani, dar și Dana Aron, în vârstă de 37 de ani. Dintre toți concurenții care au primit trei voturi afirmative, telespectatorii Antena 1 pot să își voteze favoritul, urmând ca cel care strange cele mai multe voturi să se slaveze de Bootcamp și să meargă în prima gală live. Publicul este cel care decide asta și are la dispoziție aplicația pentru telefon X Factor România pentru a-și vota, în decurs de 24 de ore, favoritul.

Vineri seară de la 20.30 X Factor continuă seria audițiilor cu juriul cu alte numere spectaculoase, voci bune, talente descoperite în toate colțurile țării, dar și peste hotare.