Breaking news

WRS a calificat România în finala Eurovision 2022 – VIDEO

Numărul 13 a fost cu noroc pentru WRS care a reușit minunea calificării României în finala Eurovision după o pauză de cinci ani.

WRS a cucerit juriile naționale cât și publicul care din sală care au cântat frenetic piesa Liamame, alături de artistul român. Sala a explodat în urale și aplauze la apariția lui WRS. Publicul a cântat și aplaudat în picioare, pe tot parcursul piesei, manifestându-se zgomotos, semn că piesa a prins foarte bine la publicul prezent în sala din Torino.

A doua semifinală Eurovision a fost mult mai puternică decât prima, difuzată marți seară.

Alături de România, din a doua semifinală s-au calificat și: Belgia, Cehia, Azerbaijan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia și Serbia.

România intră, joi, în a doua parte din cea de-a doua semifinală, alături de  Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia și Irlanda. Reprezentantul nostru va avea pozitia cu numărul 13 în ordinea de intrare în concurs.

Cinci ani au trecut de la ultima calificare a României în finala Eurovision, cea din 2017, când Ilinca și Alex Florea cu piesa “Yodel It!” au ocupat locul 7 în finala Eurovision.

Eșecurile României la Eurovision din ultimii ani:

În 2018, The Humans cu piesa “Goodbye” au ratat calificarea în finala Eurovision, clasându-se pe locul 11 în semifinale.

În anul 2019, Ester Peony a reprezentant România cu piesa “On a Sunday” însă nu a prins finala. A ocupat locul 13 în semifinale.

În anul 2020, Roxen a fost desemnată să reprezinte România la Eurovision cu piesa “Alcohol You”, însă concursul a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

TVR a decis să meargă în 2021 la Eurovision tot cu Roxen dar cu piesa “Amnesia” care nu a prins finala. A fost pe locul 12 în semifinale.

>