Breaking news

Wim Fissette o atacă pe Simona Halep, după ce a fost concediat de româncă

Wim Fissette iese la atac la patru zile după ce Simona Halep l-a concediat din funcția de antrenor. Belgianul susține că rezultatele obținute de româncă în 2014, i se datorează în mare măsură și că dacă ar fi continuat colaborarea și în 2015, Halep ar fi cucerit și un Grand Slam.

Wim Fissette - simona halepSupărat că a fost pus pe liber de Halep, după doar zece luni de colaborare, Wim Fissette  iese la atac.

”Am avut un sezon foarte bun, de nivel înalt. Situaţia a fost dificilă pentru ea, mai ales în privinţa comunicării. Nu e uşor să lucrezi cu un antrenor străin. De exemplu, nu puteam să stau tot timpul în Bucureşti. Am avut un an bun şi nu era nici o problemă să continuăm colaborarea în aceleaşi condiţii, dar am avut sentimentul că se doreşte o echipă formată numai din români.  Mă aşteptam de ceva timp să se întîmple asta. Situaţia era dificilă pentru ea. Am avut o relaţie bună cu familia ei, dar Simona a fost influenţată de anturaj în această decizie. Înaintea de a lucra cu mine, nici nu visa să ajungă la asemenea rezultate. Dar asta s-a uitat repede. Simona s-a schimbat enorm în acest an, mai ales ca om. Era o persoană timidă, iar la finalul anului a devenit un star. Nu e uşor să faci faţă cu aşa ceva şi să iei mereu deciziile corecte”, a spus Wim Fissette, potrivit site-ului Sport.be.

Wim Fissette crede că dacă ar fi colaborat şi în 2015, Simona ar fi reuşit să cîştige primul ei titlu de Grand Slam: E păcat că s-a terminat. Ştiu că astfel de proiecte nu durează mult, dar sînt mîndru de munca mea. Aş mai fi vrut să colaborăm un an. Cred că puteam face o jucătoare mai bună din ea, să facă pasul acela important şi să cîştige un titlu de Mare Şlem. Să îmi termin treaba cum trebuie.

În 2014, alături de Wim Fissette, Simona Halep a cucerit două trofee, la Doha și București, a jucat sfert de finală la Australian Open, finala de la Madrid, finala de la Roland Garos, semifinale la Wimbledon, turul trei la US Open și finala la Turneul Campioanelor.

Simona Halep a anunțat că își dorește să fie antrenată de un român pentru că se simte mai în largul ei. cel mai probabil, Daniel Dobre va fi noul antrenor al Simonei Halep, din ianuarie 2015.

Până în noiembrie 2013, Simona Halep a fost antrenată de români. În noiembrie 2013, Halep l-a concediat din funcția de antrenor pe Adrian Marcu, cu care reușise să cucerească șase trofee WTA.

Ion Țiriac a precizat că nu va fi noul manager al lui Halep, precizând că românca are deja unul, pe Virginia Ruzici: Simona Halep are un manager, care acum şapte ani, când a câştigat Roland Garros ca junioare, a crezut foarte mult în ea. Dar e un manager care îşi face datoria. Schimbă un antrenor cu altul. Tenisul este diferit. În tenis, jucătorul plăteşte antrenorul. Eu în viaţa mea am văzut un singur antrenor care a venit la mine şi mi-a zis: «Mie îmi pare foarte rău, nu voi avea niciodată banii pe care îi am de la Becker, dar nu pot să-l ajut cu nimic. El pleacă din turneu, face ce vrea, el mă plăteşte». Aici însă nu e cazul, atunci când e bun antrenorul, trebuie să spună în două secunde dacă e bun. Simona Halep are o echipă a ei, care se ocupă de ea. Sigur că îmi dă bună ziua, mă mai întreabă şi despre ce e vorba. Ea este o mare sportivă. Nu cunosc dacă i-ar fi mai bine cu un antrenor român. Nu vreau să mă exprim, pentru că nu l-am cunoscut nici pe celălalt, nu-l cunosc nici pe domnul care vine acum. Ceea ce ştiu este că are foarte mult spaţiu de progresat. Acum depinde de cât de mult doreşte şi dumneai. Dar e o mare sportivă.