Breaking news

Wikipedia şi-a închis azi serviciul în limba engleză

Wikipedia, enciclopedia online îşi va închide versiunea în limba englez astăzi în semn de protest faţă de Actul de Încetare a Pirateriei Online (SOPA), dezbăzut în Congresul SUA.

Pe tot parcursul zilei de azi, celebra enciclopedie online nu va fi disponibilă în varianta în limba engleză, a declarat fondatorul site-ului, Jimmy Wales.

Aviz studenţilor ! Faceţi-vă temele din timp. Wikipedia protestează împotriva legii proaste miercuri!”, a scris Jimmy Wales pe contul său de Twitter în urmă cu câteva ore.

Cei care vor încerca să-l acceseze vor fi redirecţionaţi către o pagină cu informaţii despre legi şi detalii despre cum îşi pot contacta reprezentanţii din Congres. Wales spune că aproape 100 de milioane de oameni vor fi afectaţi de acţiunea plănuită pentru miercuri.

Dezbătută încă din octombrie 2011, legea care reglementează securitatea online va permite blocarea site-urilor care încalcă drepturile de autor. Astfel, autorităţile americane ar putea avea dreptul de a cenzura anumite informaţii şi link-uri, nepermiţând unor site-uri ca Wikipedia să le publice.

Închiderea site-urilor ar urma să se facă doar printr-o simplă plângere depusă de către o persoană.