Breaking news

Wikileaks: În 2005 Băsescu a intervenit la Curtea Constituţională

La mai puţin de un an de mandat, în data de 11 iulie 2005, Traian Băsescu i-a spus noului însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Mark Taplin, că alegerile anticipate nu sunt ca şi sigure, pentru că există şansa de a media o soluţie pentru a evita o revenire la urne, scrie Jurnalul Naţional.

2-basescu-intervine-la-curtea-constitutionalaMărturisirea lui Băsescu s-a petrecut în preajma anunţului făcut de premierul Tăriceanu privind demisia sa.

În telegrama obţinută prin intermediul Wikileaks se arată: “preşedintele a adăugat că în această dimineaţă (n.r. – 11 iulie 2005) el a avut un dialog la Curtea Constituţională pentru a determina dacă aceasta ar putea să-şi revizuiască decizia (asupra pachetului de reforme judiciare) care a dus la demisia Guvernului. El a spus că a fost obligat să încerce să găsească o soluţie indiferent dacă Uniunea Europeană s-a împăcat cu ideea de alegeri anticipate. El a adăugat că dacă ar primi un acord acceptabil de la Curtea Constiţională, ar putea încuraja Cabinetul să rămână pe poziţii. Băsescu a catalogat speculaţiile unor jurnalişti că el ar fi în spatele demisiei Guvernului ca fiind complet false”.

>