Breaking news

Vremea rea face prăpăd în România

Ploi, vijelii puternice și ninsori abundente, de asta au avut parte românii din toată țara, azi, de 1 octombrie, când termometrele au arătat cu 20 de grade celsius mai puțin decât anul trecut.

copaci.rupti38 de localități din 10 județe și municipiul București, au fost afectate în ultimele 24 de ore de vremea rea.

Fiind inundate 9 locuinţe, 27 curţi şi grădini, 5 subsoluri şi beciuri, 5 străzi, 7 drumuri naţionale (DN1D, DN2C, DN2, DN7, DN11, DN73 şi DN57) şi 3 judeţene.

550 de pompieri, cu 165 mijloace de intervenţie, au acționat pentru degajarea a aproximativ 100 decopaci doborâţi de vânt, evacuarea apei din locuinţe, curţi, grădini, subsoluri şi beciuri, precum şi pentru acordarea primului ajutor medical de urgenţă unui număr de patru persoane surprinse de crengile căzute.

Au fost închise 4 porturi (Midia, Mangalia, Constanţa Sud Agigea şi Bara Sulina) şi s-a intervenit pentru degajarea a 30 de copaci doborâţi de vânt.

Alături de inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă au intervenit şi membri ai  Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi ai serviciilor voluntare.

După mai multe ore de blocaj, s-a deschis circulaţia pe sectorul de drum naţional DN 73A,  Predeal – Râşnov.

În prezent, sectorul de drum naţional cu circulaţia închisă este: DN 2D, Greşu – limită judeţ Covasna –Ojdula.

În prezent, pompierii acţionează în continuare pentru limitarea şi eliminarea urmărilor fenomenelor manifestate în toate zonele vizate, în municipiul Bucureşti intervenindu-se, în principal, pentru degajarea copacilor căzuţi. Referitor la speţa în cauză, au fost înregistrate două persoane rănite, cărora pompierii Capitalei le-au acordat primul ajutor medical de urgenţă.

>