Breaking news

Vreme ploioasă și friguroasă de Paște, în toată țara

Cum a fost vremea de Florii, așa se pare că va fi și în ziua de Paște. Prognozele meteorologilor anunță averse de ploaie în majoritatea regiunilor din țară.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o informare privind instabilitate atmosferică accentuată în toată ţara, de sâmbătă, ora 9.00, până duminică, ora 21.00.

Atât în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Dobrogea, Oltenia, Muntenia dar și la munte, în perioada 14-23 aprilie, vor fi averse de ploaie, cu temperaturi  sub limitele climatologice ale acestei perioade.

În Banat, vemea va fi rece la începutul intervalului 10-23 aprilie, după care se va încălzi treptat (maxime de 17 grade Celsius), până spre 12 aprilie. Apoi, valorile termice, atât minime cât şi maxime, nu vor mai varia semnificativ, dar vor continua să se situeze uşor sub normele climatologice.

În Crişana, vremea se va încălzi treptat până spre 12 aprilie, dar va fi deosebit de rece în primele zile, cu temperaturi minime sub limita îngheţului. Apoi, valorile termice vor avea variaţii
nesemnificative, minimele vor deveni normale pentru această perioadă (6-8 grade), dar maximele vor continua sa fie uşor sub normele climatologice.

În Transilvania, vremea va fi deosebit de rece în primele zile ale intervalului 10-23 aprilie, cu temperaturi minime sub limita îngheţului.

În Dobrogea, vremea va fi rece la începutul intervalului, apoi se va încălzi treptat, dar valorile termice maxime (17 grade) vor continua să se situeze uşor sub normele climatologie.

În Maramureş, vremea va fi deosebit de rece în primele zile, cu temperaturi minime negative, apoi se va încălzi treptat.

În Moldova, vremea va fi rece în primele zile ale intervalului 10-23 aprilie, când valorile termice minime se vor situa, în medie, sub limita îngheţului, apoi se va încălzi treptat, până spre 18 grade.

În Muntenia, vremea va fi în încălzire treptată până în jurul datei de 15 aprilie, apoi atât valorile termice minime, cât şi cele maxime (18 grade), se vor situa în limitele climatologice ale perioadei.

În Oltenia, vremea va fi în încălzire treptată până în jurul datei de 15 aprilie, apoi atât valorile termice minime, cât şi cele maxime, se vor situa în limitele climatologice ale perioadei.

La munte, temperaturile minime vor fi în creştere până spre jumătatea intervalului, dar se vor mai situa, în medie, sub limita de îngheţ până în 12-13 aprilie.