Breaking news

Vrei un weekend reușit alături de prieteni sau familie? Top 5 activități pe care le poți face în București

București, capitala vibrantă a României, este orașul recunoscut pentru istoria sa ce datează de secole, locul în care frumusețea arhitecturală se îmbină cu inovația modernă. Fie că ești un pasionat de istorie, de cultură sau un pasionat al vieții de noapte, oraşul București este locul care are ceva de oferit pentru toată lumea. În acest articol vei afla principalele activități pe care le poți face în București, singur sau împreună cu partenerul/a, cu familia sau prietenii.

Iată câteva din cele mai atractive locuri turistice din București!

După cum probabil că știi deja, străzile Bucureștiului sunt interesante și pline de viață. În continuare, vei porni într-o călătorie prin cele mai importante locuri ale orașului, pentru a putea descoperi care sunt cele mai bune experiențe pe care ți le poate oferi capitala României.

  • Berăria H

Berăria H este situată în inima Bucureștiului, fiind o destinație de top atât pentru locuitorii oraşului, cât și pentru turiștii din întreaga lume. Prin selecția sa de beri de bună calitate, atmosfera plină de viață și multitudinea de evenimente, precum concertele cu cei mai cunoscuți artiști români, Berăria H îți va oferi ție și persoanelor dragi o experiență de neuitat. Aici te vei putea bucura de cel mai îndrăgit şi vizitat restaurant din Bucureşti cu terasă, având posibilitatea să consulți, în prealabil, calendarul cu evenimente disponibil pe site-ul berariah.ro, pentru a participa la cele mai tari concerte din oraș. 

  • Centrul Vechi

Dacă dorești să trăiești puțin din frumusețea vechiului București, o poți face printr-o plimbare pe străzile Centrului Vechi. Acest loc este un tezaur istoric, în care poți să descoperi străzi pavate cu piatră cubică, clădiri încărcate de istorie și curți pline de farmec. Aici poți explora amestecul inedit de magazine, cafenele și librării, care completează imaginea veche a Bucureștiului.

  • Palatul Parlamentului

Un loc care te poate uimi prin măreția sa atât la propriu, cât și la figurat este, cu siguranță, Palatul Parlamentului. Sediul actual al Parlamentului României, clădirea are o mărime colosală care o transformă în cea mai mare clădire administrativă din lume. În plus, poți face un tur ghidat pentru a viziona nu doar exteriorul, ci și minunatul interior arhitectural al palatului.

  • Parcul Herăstrău

Pentru a evada puțin din agitația orașului, poți merge într-unul dintre cele mai mari parcuri din București. Principala recomandare, din punct de vedere al spațiilor verzi din oraș în care poți merge pentru a găsi o oază de liniște, este Parcul Herăstrău. Aici poți închiria o bicicletă pentru a te plimba pe străzile ce străbat acest parc sau o barcă pentru a te bucura de o plimbare pe apele calme ale lacului. De asemenea, poţi vizita la pas frumoasele alei ale Parcului Herăstrău care îți vor aduce multă relaxare şi linişte.

  • Muzeul Satului și Muzeul Național de Artă

Cele două muzee sunt recunoscute drept cele mai importante locații de acest fel din țară. La Muzeul Satului vei putea descoperi bogata moștenire culturală a României, fiind un muzeu în aer liber situat chiar în Parcul Herăstrău, ce prezintă viața tradițională a satului românesc. În schimb, la Muzeul Național de Artă, găzduit de fostul Palat Regal din București, vei putea admira minunatele capodopere de artă, pornind de la perioada medievală până la cea contemporană.

În concluzie, capitala București oferă o varietate de activități care îmbină istoria, cultura, natura şi deliciile culinare. Pe măsură ce explorezi orașul, poți face din Berăria H punctul central de relaxare și distracție, unde vei putea degusta cele mai bune preparate și savura din multitudinea de beri artizanale, precum o făceau și cei ce vizitau, pe vremuri, centrul Bucureștiului. 

Surse foto: Magneto.ro

>