Breaking news

Vrei să transferi bani în străinătate? Te ajută TransferWise

TransferWise este aplicația numărul 1 în acest moment în ceea ce privește transferul național și, în special, internațional de bani. Dar cum a ajuns acest fintech să fie atât de apreciat în întreaga lume și care sunt avantajele cu care vine? Citește articolul nostru în continuare, pentru a afla.

Ce este TransferWise

TransferWise a fost lansat la începutul anului 2011 cu ajutorul a doi estonieni, ce s-au gândit la o metodă revoluționară prin care să efectueze transferuri bancare peste hotare.

În locul clasicelor bănci, inițiatorii au venit cu o idee inedită: să creeze conturi separate pentru fiecare dintre monedele țărilor în care aplicația este disponibilă în care să fie trimiși banii și din care să fie realizate plățile.

Astfel, în momentul în care dorim să trimitem bani în Londra, să zicem, iar noi avem doar cont Lei, transferul se va realiza în felul următor:

  • Banii sunt trași din contul nostru Ron și sunt depozitați în contul Lei deschis de către aplicație
  • Persoană căreia în trimitem bani va avea contul alimentat cu Lire, trase direct dintr-un cont deschis în această monedă

În felul acesta, TransferWise poate oferi o serie de avantaje, în comparație cu celelalte servicii ce se ocupă cu transferuri bancare.

Avantaje TransferWise

Printre beneficiile cu care vine această aplicație, putem enumera următoarele:

Transferuri bancare internaționale la costuri imbatabile

Dat fiind modul total inedit de funcționare, aplicația poate oferi costuri de transfer incomparabil mai mici față de concurență. Iar partea cea mai interesantă este aceea că sistemul este complet transparent.

Transparență totală în ceea ce privește costurile

Grație unui calculator de transfer existent pe pagina principală a aplicației, vei putea face o simulare de calcul a comisioanelor chiar și dacă nu ai cont TransferWise deschis. În felul acesta, știi exact la ce costuri se va ridica o astfel de operațiune, încă dinainte de a o procesa.

Rapiditate în efectuarea transferurilor

Așa cum ne putem cu toții imagina, cum circuitul banilor este cu totul redus în comparație cu transferurile bancare clasice, la fel se întâmplă și cu durata de procesare a tranzacțiilor. Astfel, trimiterea banilor rareori durează mai mult de 12 ore.

Schimburi valutare la cursuri interbancare

Un alt mare avantaj al acestei aplicații constă în rata de schimb valutar. Nu de puține ori ne plângeam de cursurile total nefavorabile pe care le ofereau băncile clasice pentru transferurile internaționale. Cu TransferWise, cotațiile valutare sunt la valori interbancare, de multe ori chiar și mai mari decât cele pe care le găsim la casele de schimb.

Costuri zero pentru deschiderea și administrarea conturilor

Deschiderea și administrarea unui cont TransferWise vine cu costuri fixe 0. Nu va trebui să plătim nicio taxă lunară sau alte comisioane de felul acesta. Singurele costuri vin în momentul în care realizăm un transfer bancar, sub forma unui mic comision perceput din suma trimisă.

Aplicație intuitivă si simplu de folosit

Aplicația în sine este extrem de simplu de folosit chiar și de către persoanele care nu se descurcă atât de bine în utilizarea unui computer sau al unui telefon de tip smartphone. Interfața este intuitivă și din doar câteva apăsări de buton, putem realiza un transfer bancar.

Anularea transferurilor efectuate

În ceea ce privește anularea unui transfer inițiat, TransferWise este ceva mai flexibil în comparație cu competitorii de pe piață. Astfel, dacă situația o cere, vei putea prin intermediul aplicației mobile să anulezi un transfer și la câteva ore de la confirmarea acestuia.

Securitatea contului

În primul rând, aplicația este reglementată de o serie de entități internaționale ce au ca scop supravegherea operatorilor economici ce rulează banii populației, precum și de anumite bănci.

Pe de altă parte, contul personal vine cu mai multe sisteme de securitate, printre care protecție din doi pași, securitate prin SMS și cod PIN etc.

TransferWise, aplicația nr. 1 pentru transferurile bancare

Ținând cont de toate avantajele amintite anterior, nici nu este de mirare cum TransferWise a ajuns în mai puțin de zece ani de la lansare să fie aplicația numărul 1 utilizată pentru transferurile bancare, la nivel mondial.

Dacă și tu vrei să trimiți bani în străinătate, tot ce trebuie să faci este să dai click aici și să îți deschizi un cont. Totul este atât de simplu.