Breaking news

Vrei să-ți utilezi sufrageria? Iată care sunt primii pași pentru ca totul să iasă perfect

Indiferent dacă vrei să-ți utilez apartamentul nou sau să-ți schimbi mobila din sufragerie, este important să te gândești dinainte exact cum vrei să arate. Acest lucru te va scuti de efortul de a avea mai multe stiluri și îți oferă un punct de pornire în căutarea mobilei.

Desigur, ar trebui să te gândești la o mobilă care să fie cât mai funcțională, astfel încât să nu rămâi cu spații goale care arată inestetic și pe care nu le poți folosi.

3 lucruri la care să te gândești înainte de a-ți cumpăra mobila pentru sufragerie

Sunt unele aspecte la care ar trebui să te gândești înainte de a începe achiziționarea unor corpuri de mobilă indiferent de mărimea sufrageriei tale. În mod evident, dacă ai  o sufragerie mică vei dori să profiți de tot spațiul de care dispui fără să pară înghesuit, dar același lucru se aplică și unei încăperi de dimensiuni mai mari. 

  1. Mărimea spațiului

Este indicat prima dată să măsori spațiul de care dispui. Dacă ai bucătărie open space împreună cu livingul stabilește o linie de demarcație unde se va termina mobila ta de sufragerie și unde va începe bucătăria propriu-zisă. Nu uita să iei în calcul și înălțimea camerei și spațiile din fața caloriferelor și a geamurilor dacă este cazul. Eventual îți poți face o schiță cu camera pe care să notezi aceste măsurători. Acest lucru te va ajuta în momentul în care te uiți la mobilă pentru a vedea dacă se potrivește spațiului tău sau nu.

2. Stilul și culoarea

Al doilea aspect la care să te gândești este stilul pe care dorești să-l adopți. Poți să alegi să mergi pe un stil tradițional, un stil retro sau unul modern. De asemenea, gândește-te dacă dorești un stil minimalist în ce măsură se potrivește cu nevoile tale. S-ar putea să ai prea multe lucruri pentru a adopta un asemenea stil. Culoarea mobilei este de asemenea importantă. Dacă dorești să adopți un stil tradițional acesta are culori mai calde, dar poți adopta un stil modern cu tonuri reci. Ar fi de preferat ca culorile mobilei să se potrivească cu nuanța parchetului și culoarea pereților. 

3. Obiectele de mobilă necesare 

Imaginează-ți cum arată sufrageria ta de vis și care vrei să fie funcționalitatea ei. Vrei să fie spațiul unde vei întreține oaspeții? Va fi spațiul unde vei petrece cea mai mare parte a timpului fie că lucrezi de acasă fie că vrei să te destinzi? Ar fi bine să cumperi mobila astfel încât să se plieze pe stilul tău de viață. Poți achiziționa o mobilă care să aibă rol de spațiu de depozitare sau de bibliotecă. Pentru destindere asigură-te că ai o canapea sau un colțar de sufragerie care să fie comod și unde să poți să te relaxezi, cum sunt modele de pe iconfort.ro. Poți adăuga o măsuță de cafea de unde să poți să te servești cu o cafea și ceva de ronțăit. De asemenea, poți alege mobilă suspendată pentru obiectele decorative sau pentru cărți. Dacă lucrezi de acasă, în sufragerie poți adăuga un birou mic și un scaun care să fie spațiul tău de lucru.

În concluzie, analizează și inspiră-te din mai multe surse cum vrei să arate sufrageria ta și gândește-te la cele mai mici  detalii. Dacă alegi să mergi pe varianta unei schițe poți adăuga acolo mobila de care ai nevoie și lungimea ei pentru a face căutarea mai ușoară. Înainte să începi procesul de căutare, ar fi bine să ai o imagine clară pentru a evita unele greșeli și compromisuri. 

Sursa foto: Unsplash.com

>