Vrei sa pastrezi mancarea proaspata si gustoasa? Alege un frigider performant. Vezi care sunt cele mai importante aspecte!

Se spune ca fericirea trece prin stomac, nu-i asa? Dar asta e doar atunci cand mancarea este gustoasa, pastrata corespunzator si se mentine in felul acesta mereu proaspata. Iti vei dori cu siguranta sa mai gusti inca o data din preparatele realizate cu mult talent, asta bineinteles daca va mai ramane ceva dupa ce-ti faci poftele.

frigider-beko-exclusivHaideti sa lasam apetitul sa zburde in continuare si sa ne concentram pentru cateva momente pe un alt element direct raspunzator de caltitatea alimentelor si a preparatelor, fiind totodata indispensabil unei bucatarii ce se doreste a fi utilata complet, si anume frigiderul.

Alegerea unui frigider trebuie sa se faca tinand cont de mai multe aspecte. Care sunt acestea? Citeste in continuare care sunt cele mai importante detalii pe care sa le urmaresti atunci cand vrei sa achizitionezi un frigider performant.

Clasa energetica din care face parte

Primul aspect la care trebuie sa fii atent este cel referitor la eficienta energetica pe care o prezinta frigiderul respectiv. Acest lucru este deosebit de usor de facut, mai ales ca in ultima vreme acestea sunt organizate pe diferite clase energetice, in functie de consumul pe care il prezinta si eficienta acestora.

Ca de exemplu, o clasa energetica performanta este A+++, fiind chiar cel mai ridicat nivel din acest punct de vedere. Aceasta clasificare energetica poate fi continuata de A++, A+, B, C si D.

E un criteriu destul de important, mai ales daca iti doresti sa ai un consum bun. Spre deosebire de alte electrocasncie, gandeste-te ca frigiderul va fi mereu conectat la priza, acesta fiind si motivul pentru care trebuie sa acorzi atentia cuvenita.

Volumul pe care il ofera

Un alt criteriu pe care trebuie sa-l ai in vedere este cel ce tine de volumul pe care frigiderul dorit il ofera. Este important sa ai spatiu suficient pentru a inmagazina nu doar preparatele la care ai muncit si din care iti doresti sa regusti, dar si alte alimente (fructe, carne, legume, bauturi, inghetate si multe altele).

Asadar, asigura-te ca atunci cand optezi pentru un frigider acesta va putea sa sa-ti ofere suficient spatiu pentru a aseza in el tot ceea ce e nevoie sa se pastreze la o temperatura scazuta. Ca tot am vorbit de temperatura, sa vedem mai multe despre aceasta in continuare.

Compartimente diferentiate termic

In functie de tipul alimentelor sau de natura lor, este important ca intr-un frigider sa existe mai multe zone, cu diferite valori ale temperaturii. In acest sens, un frigider performant va putea sa ofere anumite compartimente diferentiate din punct de vedere termic, ca exemple fiind urmatoarele:

Congelatorul

Este zona in care temperatura este cea mai scazuta. Acesta este locul perfect pentru a pastra anumite produse, cum este carnea sau inghetata, astfel incat sa se pastreze pentru o perioada mai lunga de timp.

Compartiment de 0 grade

Acesta este perfect pentru a pastra alimentele ce nu au o durata de viata lunga, fiind necesare a se consuma mereu proaspete.

Ca de exemplu, daca vei opta catre un frigider Beko atunci vei avea posibiltiatea sa te bucuri pe deplin de un astfel de compartiment, iar in plus vei avea si unul Ever Fresh+, in care este controlat foarte bine nivelul de umiditate, temperatura, astfel incat legumele sau verdeturile ce sunt asezate in acel loc vor avea o durata de viata chiar de 3 ori mai mare.

Mai mult decat atat, frigiderele performante ofera posibiltiatea de a seta diferit temperaturile, de a le controla si de a le monitoriza cat se poate de simplu, beneficiind de un control digital, cu afisaj electronic.

Am putea sa mai aducem in discutie si faptul ca aerul trebuie sa circule foarte bine in interior, astfel nu se va forma un miros specific produselor inmagazinate si se previne formarea bacteriilor.

Prin urmare, alegerea unui frigider trebuie sa nu fie una pripita, ci sa se tina seama de toate aceste aspecte mentionate, iar rezultatul final va fi unul ce nu doar ca se va vedea, dar se va si gusta!

>