Breaking news

Vrei sa iti cumperi o masina? Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de achizitie

Exista mai multi pasi pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand achizitionezi un autovehicul. In cazul in care vrei o masina noua, nu vei putea pur si simplu sa mergi cu ea pe strada imediat dupa ce o cumperi. Aceasta are nevoie de o serie de verificari mecanice, dar si de acte care sa ateste faptul ca masina este in regula din toate punctele de vedere.

Daca vrei sa achizitionezi o masina in viitorul apropiat, citeste in continuare pentru a afla principalele aspecte la care trebuie sa ai grija.

Iata 3 lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand achizitionezi un autovehicul:

  1. Gandeste-te cum vei cumpara masina – Exista doua modalitati prin care poti cumpara un autovehicul: de la producator sau second-hand. Majoritatea persoanelor se indreapta spre varianta second-hand intrucat presupune costuri mai reduse, insa trebuie sa intelegi ca aduce si un risc mai mare. Trebuie sa verifici bine istoricul masinii si sa stii la ce trebuie sa te uiti atunci cand achizitionezi o masina second-hand pentru a nu fi inselat de vanzator. In caz contrar, sunt sanse sa te trezesti ca noua ta masina are mai multe probleme tehnice decat credeai, iar acest lucru iti va genera costuri suplimentare.

In cazul in care vrei sa fii sigur ca produsul pe care il cumperi este unul de calitate, cel mai bine ar fi sa cumperi o masina noua direct de la reprezentanta. Bineinteles, si in acest caz trebuie sa fii atent la mai multe lucruri, in special la acte. O masina noua nu are intocmite toate actele necesare, asadar va trebui sa te ocupi de acest lucru.

  1. Testeaza masina – indiferent de unde alegi sa cumperi autovehiculul, este important sa il testezi inainte de orice pentru a vedea daca functioneaza normal si daca iti poate satisface nevoile in mod corespunzator. In plus, daca te indrepti catre varianta second-hand, este recomandat sa efectuezi si o verificare suplimentara la un service ales de tine. Este important ca acest service sa nu fie ales de catre vanzator intrucat acesta poate vorbi cu mecanicul care va efectua verificarea. In acest fel, mecanicul iti va oferi un raport inexact pentru a te determina sa cumperi vehiculul.
  2. Nu in ultimul rand – asigurare auto pret, deoarece aceasta se incadreaza in costurile obligatorii pe care trebuie sa le efectuezi atunci cand cumperi un autovehicul nou, asadar trebuie sa te informezi in legatura cu pretul pe care il presupune. Este recomandat sa alegi un serviciu de asigurari de la o firma cu o reputatie buna, precum cei de la asiguraricontactless.ro . Acestia au in oferta o rata RCA caracterizata de un raport calitate-pret foarte bun, intregul proces putand fii rezolvat direct in mediul on-line – vezi aici asigurare rca pret.

Achizitia unui vehicul presupune investitia unui capital semnificativ, asadar trebuie sa fii atent atunci cand alegi produsul pentru a nu regreta ulterior. In cazul in care nu stii de unde sa incepi, exista multe materiale on-line ajutatoare in acest sens (videoclipuri si bloguri despre cum trebuie sa iti alegi masina in functie de nevoile tale, recenzii de autovehicule etc.), dar si experti la care poti apela in persoana.

Sursa foto: Unsplash.com

>