Breaking news

Vrei sa faci un cadou inedit unui pasionat de tehnologie? Vezi aici 3 motive pentru care o imprimanta 3D este alegerea ideală!

Cine ar fi crezut că noile tehnologii vor deveni atât de avansate încât să poți avea acces la ele din propria ta locuință? Așa s-a întâmplat în cazul imprimantelor, care s-au dezvoltat nesperat de repede și ne-au propulsat direct în viitor. Poți spune că viitorul este deja aici! 

Posibilitatea să îți imaginezi un obiect, iar acesta, la o atingere de buton, să se materializeze în fața ochilor tăi este o realizare spectaculoasă. 

Astăzi, cei pasionați de tehnologie se pot bucura în mod direct și din confortul propriei locuințe de tot ceea ce dezvoltarea tehnologiei are de oferit. Acestea nu te ajută însă doar să te relaxezi și să te bucuri de pasiunile tale, ci pot reprezenta un real ajutor și în dezvoltarea business-ului tău. 

Posibilitățile de a dezvolta o afacere cu ajutorul unei imprimante 3D sunt nenumărate și surprinzătoare. Dacă, însă, nu știi cum te poate aceasta ajută, iată aici câteva idei care te pot inspira să îți dezvolți și mai mult propria afacere.  

Ce este de fapt o imprimantă 3D?

Imprimanta 3D este un instrument folosit pentru a crea produse solide tridimensionale, care au fost inițial proiectate digital. Procesul de creare este prin stratificare, adică adăugarea a strat după strat până ce obiectul ia forma prevăzută în schița tehnologică. 

 De ce este atât de apreciată? 

Exactitatea reproducerii și folosirea a unei cantități minime de material necesar, fără a exista pierderi de material sau rebuturi, este unul dintre principalele motive pentru care aceasta  este atât de apreciată. Sustenabilitatea și reciclabilitatea materialelor create fac din imprimantele 3D un real succes, atât pentru mediu cât și pentru dezvoltator.

Materialul care ajută la crearea produselor este filamentul, care poate fi de mai multe tipuri, în funcție de calitatea materialului ales în concordanță cu specificațiile tehnice ale acestuia. Puteți alege diverse filamente pentru imprimanta 3D, de diverse durabilității, puncte de topire distincte și chiar în funcție de opacitatea obiectului dorit. 

Dacă încă nu te-ai convins, mai jos găseși încă 3 motive pertinente pentru care să faci o achiziție de asemenea anvergură.

 Iată 3 motive pentru care imprimanta 3D este o idee de cadou perfectă pentru pasionații de tehnologie:

  1. Aplicabilitate mare

Astăzi aproape toate industriile folosesc aceste tehnologii 3D pentru a crea diverse produse. Câteva exemple ar fi consumabilele cosmetice, replicarea artefactelor istorice, protetica, produse dentare, reconstruirea fosilelor sau a machetelor arhitecturale.

  1. Rapiditatea creației

Orice fel de produs sau idee este rapid pusă în practică prin digitizarea machetei și alegerea unui material corespunzător produsului dorit, simplu, ușor și rapid. Astfel, creativitatea este încurajată și perfecționarea se urgentează.

  1. Costuri reduse

Deoarece nu există risipă de material, produsele creându-se secvențial, costurile unui prototip sunt mult mai mici decât în mod normal. Ca urmare, specializarea și perfecționarea produsului se face cu costuri reduse. În final, în cazul în care se comercializează produsul, acesta va fi mult mai căutat decât cele oferite de competitori datorită prețului mai scăzut.

Așadar, fie că e vorba de un student la inginerie sau robotică, un IT-ist, un marketer, un om de vânzări sau un antreprenor, orice persoană care este iubește tehnologia de ultimă oră va avea o reală surpriză la vederea unui asemenea cadou de proporții care are un potențial atât de mare în dezvoltarea afacerii lor.

Sursa foto: unsplansh.com

>