Breaking news

Vrei sa angajezi un babysitter? Iata ce ar trebui sa faci ca sa fii sigur ca cel mic este pe maini bune!

loading...

In societatea moderna, unde ambii parinti lucreaza full time, ingrijirea celor mici devine o sarcina destul de grea, mai ales pentru familiile cu doi sau mai multi copii. De aceea, foarte multe persoane apeleaza la serviciul de babysitting, pentru a putea sa isi duca la sfarsit toate indatoririle.

Descopera ACUM ce trebuie sa faci ca cei mici sa fie mereu in siguranta!

  1. Instaleaza camere de supraveghere in interiorul locuintei

Chiar daca nu este cea mai confortabila solutie nici pentru tine, nici pentru ceilalti membrii ai familiei, in unele cazuri este necesara instalarea unor camere de supraveghere. Foarte multi parinti se confrunta cu neglijenta bonelor, de aceea, cel mai bine este sa poti fi conectat non stop la activitatile care se petrec in casa, atunci cand tu nu esti acolo. 

Asadar, descopera oferta pentru kit-urile cu 4 camere de supraveghere, alege modelele care iti indeplinesc toate cerintele si nu ezita sa pui siguranta copiilor pe primul loc. De asemenea, discuta de fiecare data cu copilul tau despre bona. Relatia dintre acestia este foarte importanta, mai ales pentru bunastarea celui mic. 

  1. Verifica persoana pe care o angajezi

Trebuie sa stii ca fiecare bona raspunde contraventional, disciplinar, civil si penal daca se dovedeste ca nu si-a indeplinit corespunzator indatoririle din contractul de munca. Tocmai din aceasta cauza, este bine sa te interesezi cat mai amanuntit despre acest subiect si sa nu alegi o persoana „dupa ureche”. 

In primul rand, organizeaza interviuri si cere recomandari de la fosti angajatori. Mai mult, bonele trebuie sa detina un certificat sau o diploma de calificare, un cazier care sa ateste lipsa antecedentelor penale, un raport medical si unul psihologic. 

In al doilea rand, este extrem de important sa stii ce iti doresti de la un babysitter. Stabileste dinainte cate ore ai nevoie sa lucreze si in ce zile, pentru a elimina riscul aparitiei problemelor de acest gen. 

  1. Cum angajezi o bona?

Exista mai multe posibilitati prin care poti angaja un babysitter. In primul rand, pentru a te asigura ca actiunile tale sunt legale, trebuie sa cunosti legislatia. In Romania foarte multe bone detin un cont de persoana fizica autorizata (PFA) si pot fi remunerate pe baza unui contract de prestari servicii. 

Mai exista posibilitatea sa contactezi o firma de bone si sa completezi o aplicatie cu preferintele tale. In ceea ce priveste modalitatea de plata, se incheie acelasi contract, doar ca pe numele companiei unde acestea sunt inregistrate. Vestea cea buna este ca incepand cu anul 2020, parintii pot primi ajutor de la stat pentru a plati serviciile bonelor. 

De asemenea, trebuie sa stii ca bonele stiu deja ce vor sa auda parintii si intuiesc intrebarile pe care urmeaza sa i le adresezi. Pentru a te asigura ca poti o avea o colaborare buna cu o persoana, pregateste-ti un set de intrebari diferite, care sa le dea mai mult de gandit. 

Asadar, daca simti nevoia unui sprijin in plus, care sa te ajute cu ingrijitul copiilor, apeleaza la un babysitter, dar nu uita sa iei in considerare sfaturile de mai sus! 

Sursa foto: Shutterstock.com

loading...