Breaking news

Vrei ca vara copilului tău să fie una lipsită de stres? Iată TREI modalități prin care poți să îl ajuți cu temele de vacanță!

Majoritatea cadrelor didactice sunt de părere că temele pentru vacanța de vară sunt de un real ajutor pentru copii, deoarece în acest mod, nu vor uita cunoștințele dobândite pe parcursul unui an școlar. Însă, fie că trebuie să citească o carte, fie că sunt nevoiți să rezolve exerciții la matematică, aceste activități necesită timp, efort intelectual și pot reprezenta un factor de stres.

Orice părinte ar trebui să se implice activ în tot ceea ce presupune educația copilului său, cum ar fi în realizarea temelor. Spre deosebire de sarcinile pe care copilul trebuie să le îndeplinească acasă pe durata semestrului școlar, cele pe timp de vară au un grad ridicat de dificultate, din cauza activităților desfășurate în vacanță simultan, cum ar fi o excursie împreună cu familia sau o ieșire în oraș cu prietenii.

Iată cum îți poți ajuta copilul la temele de vară:

  • Stabilește împreună cu acesta un plan

Deoarece educația ar trebui să fie una dintre principalele preocupări ale unui părinte în ceea ce-l privește pe copilul lui, e necesar ca, încă din timpului semestrului școlar să existe un plan bine stabilit pentru realizarea temelor. Acesta are o importanță deosebită, deoarece dacă știi care este perioada din zi în care este cel mai productiv sau cât timp îi ia pentru a finaliza exercițiile, atunci va fi mult mai ușor să îl modifici pentru a fi valabil și pe timpul vacanței de vară. În plus, e important să se obișnuiască cu modul corect de a realiza temele, cu pauze, pentru a nu se suprasolicita.

  • Pune-i la dispoziție toate rechizitele de care are nevoie

În cazul în care copilul tău este pus în situația de a compune un eseu la limba și literatura română, chiar dacă are inspirație, nu va reuși să ducă la final această sarcină fără un caiet și un stilou școlar pentru a-și scrie ideile. Un alt exemplu în această direcție este imposibilitatea de a crea o lucrare la educație plastică fără plastilină, carioci sau creioane colorate, toate acestea fiind necesare pentru a-și da frâu liber imaginației. E datoria ta ca părinte să îi pui la dispoziție toate rechizitele școlare de care are nevoie, pentru a realiza cu succes fiecare temă de vară primită. Pe site-ul Crtbirotica.ro poți să găsești o gamă diversificată de produse care ar trebui să fie în posesia oricărui elev, pentru a putea îndeplini orice sarcină de lucru.

  • Oferă-i sprijin în realizarea temelor

Atunci când e timpul pentru teme, e esențial să îți monitorizezi constant copilul, pentru a vedea cum se descurcă și dacă are nevoie de ajutor. Atenție însă, a-i oferi ajutor nu înseamnă că trebuie să le faci tu în locul lui. Acesta trebuie încurajat să găsească singur soluții la probleme, să se gândească singur despre ce să scrie și ce anume să creeze, deoarece doar în acest fel poate să se dezvolte. Nu uita să îi lauzi reușitele, deoarece este important să se simtă apreciat pentru implicarea lui.

Așadar, dacă dorești ca vara copilului tău să fie lipsită de stres, e important ca acesta să aibă un plan bine stabilit pentru a avea timp suficient pentru toate activitățile, să dețină rechizitele școlare potrivite pentru a finaliza sarcinile primite și să îl sprijini mereu când trebuie. E important ca, în calitate de părinte, să îi faci misiunea copilului tău mai ușoară în anumite privințe, pentru a putea avea timp să se bucure de vară și de copilărie.

Sursă foto: Pexels.com

>