Voluntarii Crucii Roșii Sector 4, locul al III-lea la Concursul Național de Prim Ajutor

Voluntarii Crucii Roșii Române – Filiala Sector 4 București, au ocupat locul al III-lea la etapa zonală a „Competiției Naționale a echipajelor de prim ajutor din cadrul detașamentelor de intervenție în situații de urgență”, ce s-a desfășurat astăzi la Buftea.

Voluntari Crucea Rosie Sector 4 - Competitia de Prim  AjutorCompetiția este organizată în fiecare an de Crucea Roșie Română și are ca scop creșterea nivelului de pregătire și a capacității de intervenție a voluntarilor Crucii Roșii pentru înlăturarea efectelor calamităților și catastrofelor naturale sau provocate de om și pentru acordarea primului ajutor de bază.

Concursul se desfășoară în aceeași zi în toate cele opt euro-regiuni ale țării, conform Regulamentului de organizare al competiției. Pentru regiunea București au participat cinci echipaje formate din cinci voluntari și o rezervă.

Echipajele sunt supuse unei probe teoretice, care cuprinde 20 de întrebări din domeniul primului ajutor  și din legislația în vigoare cu privire la intervenția în caz de dezastre. Cea de-a doua probă, practică, cuprinde trei situații diferite de accidentări, cu cel puțin trei victime, în care voluntarii trebuie să aplice manevrele corecte de prim ajutor în cel mai scurt timp. Sunt punctate rapiditatea, intervenția și lucrul în echipă, corectitudinea diagnosticării victimelor, precum și aplicarea manevrelor potrivite.

Echipajul Filialei Sector 4 din acest an a fost format din voluntari : Răzvan Olteanu (elev în clasa a XII-a), Alexandru Andrieș (elev în clasa a XII-a), Mircea Macavei (student la Politehnica București), Ștefania Rusu (studentă la Facultatea de Matematică din București) și Antonia Giura (studentă la Psihologie). Cu toții sunt voluntari ai Crucii Roșii, cu vechime de peste patru ani, care își dedică timpul liber pregătirii în domeniul primului ajutor și al ajutorării celor mai vulnerabile persoane.

„Suntem fericiți că am reușit să obținem un astfel de rezultat. A fost o competiție grea, strânsă, toți colegii noștri au fost foarte buni. De fapt aici vin cei mai buni. Nu este o joacă pentru noi, este momentul în care se văd roadele unei pregătiri intense, care a durat mai bine de șase luni. Ne întâlneam și de două – trei ori pe săptămână pentru antrenamente. Deși unii dintre noi se află în pregătirea pentru Bacalaureat, alții au trecut prin examene grele în timpul sesiunilor, am preferat să nu ne pierdem timpul în cluburi sau în alte astfel de activități și ne-am dedicat timpul către ceva care ne place în mod necondiționat. Pentru noi Crucea Roșie și voluntariatul aici au devenit mai mult decât o pasiune, au devenit un stil de viață. Iar când știm că suntem pregătiți să intervenim și în situații de urgență, ne dăm seama că de fapt avem o mare responsabilitate pentru comunitatea din care facem parte”, a declarat șeful echipajului de prim ajutor al Filialei Sector 4 a Crucii Roșii Române – Răzvan Olteanu.

Câștigătorii din acest an au fost voluntarii Filialei Sector 6, urmați de cei din Ilfov, care s-au clasat pe locul al II-lea. Filialele din sectoarele 1 și 5 ale Capitalei au primit mențiuni.

Voluntari Crucea Rosie Sector 4 - Prim  Ajutor

 

>