Breaking news

Vlăduţ Simionescu a cucerit medalia de aur la Openul de judo de la Sofia

Vlăduţ Simionescu a câştigat, duminică, medalia de aur la categoria +100 de kilograme de la Openul european de judo de la Sofia, la care au participat nouă sportivi români.

vladut simionescuVlăduț Simionescu a câştigat grupa C după ce a trecut de georgianul Vahtang Okruaşvili şi de germanul Pierre Borkowski.

În semifinale, românul l-a învins pe sud-coreeanul Soo-Whan Kim, iar în finală a trecut de ucraineanul Iakiv Hammo.

Vlăduţ Simionescu a primit 100 de puncte în clasamentul IJF pentru această victorie, iar următorul concurs la care va participa va fi Openul european de la Roma.

Alţi doi judoka români, Cristian Bodîrlău la 81 de kilograme şi Violeta Dumitru la 48 de kilograme, au încheiat competiţia pe locul cinci, ratând câştigarea medaliilor de bronz.

Cristian Bodîrlău (81 kg) s-a clasat pe locul 5, după ce a pierdut meciul pentru medalia de bronz în fața georgianului Ghiorghi Papunașvili. În primul tur, Bodîrlău l-a învins pe francezul Mehdi Tobrouki, în optimi a trecut de belarusul Alexandr Stașenko, în sferturi a câștigat la olandezul Frank De Wit, dare a pierdut semifinala cu egipteanul Mohamed Abdelaal, înainte de a ceda în fața lui Papunașvili.

La concursul de la Sofia au participat 452 de sportivi din 51 de ţări, 283 la masculin și 169 la feminin.

>