Breaking news

Vladimir Putin candidează din nou la președinția Rusiei

Putin face rocada cu actualul președinte al Rusiei. După un mandat de Prim Ministru, Vladimir Putin va candida din nou pentru un nou mandat de președinte al Federației Ruse. Și cum era de așteptat, Putin îl vrea premeir pe Dimitri Medvedev actualul președinte al Rusiei.

Putin și Medvedev își schimbă funcțiile între ei. Anunțul privind candidatura lui Putin la alegerile prezidențiale din 2012, a fost făcut sâmbătă de Medvedev la congresul partidului Rusia Unită. în faţa celor aproximativ 11.000 de membrii,  reuniţi în palatul sporturilor Lujniki din Moscova.

Cu câteva minute înainte, Vladimir Putin l-a propus pe Medvedev să ocupe prima poziţie pe lista partidului Rusia Unită pentru alegerile legislative din decembrie.

Propun ca lista (partidului) Rusia Unită la alegerile pentru Duma (Camera inferioară a Parlamentului) din 4 decembrie să fie condusă de şeful statului în exerciţiu, Dmitri Anatolevici Medvedev. Sunt sigur că Rusia Unită va câştiga (alegerile parlamentare din decembrie-n.r.) şi că pe baza acestei susţineri populare, Dmitri Anatolevici (Medvedev) va putea crea o echipă nouă, tânără, eficace şi energică, şi va conduce guvernul Rusiei „, a declarat Putin.

Acesta din urmă l-a desemnat în 2008 pe Medvedev, în vârstă de 46 de ani, drept succesorul său. Neputându-se prezenta pentru un al treilea mandat prezidenţial, Putin a preluat conducerea Guvernului rus.

De altfel, o reformă constituţională adoptată în 2008 a prelungit durata mandatului prezidenţial de la patru la şase ani începând din 2012.