Breaking news

Vladimir Putin avertizează România în privinţa riscurilor crizei din Ucraina

Putin, a trimis liderilor din 18 ţări, inclusiv celor din România şi Republicii Moldova, o scrisoare prin care avertizează asupra riscurilor economice create de criza din Ucraina.

putin si romaniaDupă ce a dinamitat societatea civilă din Ucraina și și-a anexat Crimeea, Putin trimite scrisori liderilor europeni ca să îi avertizeze de faptul că vor fi afectați de criza din Ucraina.

„În ultimele luni, economia Ucrainei a fost în scădere. Sectoarele industriei şi construcţiilor au fost în declin vertiginos. Deficitul bugetar este în creştere. Economia Ucrainei se îndreaptă spre incapacitate de plăţi, spre oprirea producţiei şi şomaj masiv. Grupul rus Gazprom va fi nevoit să treacă la plata în avans pentru livrările de gaze destinate Ucrainei, iar, în cazul în care condiţiile de plată nu vor fi respectate, livrările de gaze pot fi oprite sau limitate„, a declarat Putin în scrisoarea trimisă liderilor din România, R.Moldova, Turcia, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Macedonia, Cehia, Polonia, Franţa, Germania, Croaţia, Bosnia-Herţegovina, Grecia, Serbia, Bulgaria, Austria şi Italia.

Putin le-a scris liderilor europeni pentru a-i avertiza în legătură cu riscurile pe care criza ucraineană le are asupra livrărilor de gaz rus, a confirmat Kremlinul.

Vladimir Putin exprimă extrema preocupare în legătură cu situaţia critică generată de datoriile acumulate de Ucraina şi cu riscurile pe care această situaţie le are asupra livrărilor de gaze ruse. Scrisoarea a fost trimisă joi, pe cale diplomatică, liderilor din Europa de Vest şi de Est. Vladimir Putin propune adoptarea unor măsuri urgente, deoarece situaţia nu mai poate aştepta. Situaţia poate avea consecinţe negative asupra tranzitului de gaz rus prin Ucraina„, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.