Breaking news

Vlad Stoia, tânărul care a uimit juriul de la Vocea României

Vlad Stoia, este concurentul care a reușit în mai puțin de un minut să întoarcă toți cei patru membrii ai juriului de la Vocea României.

Aflat pentru prima dată în viața lui pe o scenă, Vlad Stoia a cucerit cu vocea sa juriul concursului Vocea României. El este unul dintre puținii concurenți care au reușit performanța de a-i întoarce pe toți cei patru membrii ai juriului. Pe Moga reușind să-l convingă în doar 27 de secunde de cântat. Vlad spune că a mers la acest concurs pentru a-și combate propria temere, frica de scenă.

Vocea României a fost prima dată când am avut curajul să gandesc ceva mai mult decât un karaoke într-un bar. Până atunci nici măcar nu avusesem propria mea cântare, fie ea și într-un bar. Am realizat că îmi este frică de scenă și îmi este frică să cânt în fața unui public mai mare. Și mai știu că atunci când ai o frică trebuie să o înfrunți. Asta am încercat să fac și eu. Am zis așa:ei bine dacă îmi e frică de scenă, atunci pe scenă trebuie să ajung. Am făcut-o pentru mine, să-mi demonstrez că pot”, a declarat Vlad Stoia pentru exclusivNEWS.ro.

Deși nu urmase nicio oră de canto, nici teorie muzicală, nici solfegii, a reușit să impresioneze juriul prin vocea sa caldă și plină de emoție. Vlad mărturisește că nu se aștepta ca măcar unul dintre jurați să se întoarcă, cu atât mai puțin toți patru.

”Bineînțeles că nu mi-am imaginat că se va întoarce cineva. Eu aveam propriul concurs. Mă concuram cu mine și cu frica mea. Nu mi-a venit să cred. În primele secunde când am deschis ochii am avut un șoc. Mi s-a părut că totul se mișcă cu încetinitorul. N-aș putea să uit vreodată. S-au întors toți patru. Mai întâi Moga, apoi Loredana, Brenciu și apoi Smiley. Nu știu de ce cred că Moga mă dorea cel mai mult”, mărturisește Vlad Stoia.

În momentul când l-au văzut cântând la televizor, părinții lui Vlad au rămas fără replică. Era pentru prima dată în viața lor când își auzeau propiul fiu cântând.

Părinții mei știau că mă mai duc prin cluburi de karaoke și că mă distrez. NU m-au auzit cântând și nu și-au imaginat niciodată că ar și suna bine ceea ce ar ieși de la mine. Mamei mele nu i-a venit să creadă iar tata era foarte mândru. Ai mei nu mă auziseră niciodată cântând și cu siguranță nu m-au văzut făcând asta la televizor. Nimeni de la mine din familie nu are voce sau ureche muzicală”, povestește Vlad.

Despre participarea la Vocea României, Vlad mărturisește că a fost experiența veiții sale și că îl bate gândul să mai încerce și la anul pentru a ajunge la faza de televoting.

”Cred că este una din acele experiențe pe care le poți numi “life changing”. Odată ce ai trăit tensiunea, frica, satisfacția și eșecul toate la un loc, nu cred că mai poți să te mulțumești cu mai puțin de atât. Scena este ca un ride într-un carusel: când ești în trenuleț îți place la nebunie dar ești speriat, ți-e frică, urlii…și când cobori zici doar: mai vreau. Mă bate gândul să mai vin o dată la Vocea României. Nu știu încă sigur, dar de data asta cu alt țel. Aș vrea să ajung la televoting. Vreau să văd și să simt ce gândesc oamenii. Ce părerea au ei despre mine”, mai spune Vlad Stoia.

Deși este înzestrat cu o voce fenomenală, cristalină și plină de căldură, ce l-ar putea propulsa chiar către o carieră internațională, Vlad spune că tot cea ce își dorește e să obțină aprecierea publicului atunci când se află pe scenă, în fața lor.

Sus? Nu mă văd sus.Vreau doar atât: atunci când cânt, fie într-o sală mare sau mică, cei prezenți să fie absorbiți pur si simplu de muzica mea. Vreau să citesc pe chipurile lor, plăcere și satisfacție. Este cea mai mare bucurie pe care o pot primi. N-am nevoie să ajung “o vedetă”. Lucrez cu oamenii de când mă știu, și cred că oamenii sunt cei care contează și care dau culoare vieții. Respectul și aprecierea lor este adevărata valoare. Mi-aș dori sa pot cândva să am piesele mele proprii dar cred că pentru asta am nevoie tot de oameni și de oportunități”.

Îi place stilul Pop Soul, stilul Michael Bulble, se regăsește în muzica lui James Morrison și spune că și-ar dori să cânte în duet cu Andra, Brenciu și Smiley. Deși a ieșit din concurs la faza duelurilor, Vlad a fost invitat să cânte în noaptea de Revelion la PRO TV, în semn de apreciere pentru evoluția sa la acest concurs.

Voi cânta împreună cu Beatrice în noaptea de Revelion. Cei din PRO TV au fost excepționali cu noi și voi rămane veșnic dator pentru tot ce au făcut pentru noi toți și pentru modul în care am fost tratați. Nu am să dezvălui momentan nimic din ce se va întâmpla în noaptea de revelion însă aș vrea să aud din partea voastră și a telespectatorilor cuvinte frumoase după vizionare”, a mai declarat Vlad Stoia.

Și pentru că vrea să evolueze muzical, la anul, Vlad și-a propus să urmeze ore de canto, să muncească pe rupte și să își dea lui o șansă, în muzică.

Mi-am propus pentru următorul an să îmi dau o șansă. Nu m-am gândit niciodată până acum că aș putea să încerc ceva în domeniul ăsta, însă mi-am zis așa: învăț pe rupte, muncesc cât pot și am să văd ce iese în următorul an. Dacă am șanse sau nu, se va vedea. Dacă nu, măcar am încercat. Anul viitor este probabil cel mai greu an din viața mea. Aș vrea să urmez cursuri de canto și să învăț cât pot de mult din asta”, concluzionează Vlad Stoia.

Iată ce a cântat și cum a cântat Vlad Stoia în faza audițiilor pe nevăzute de la Vocea României, interpretare ce i-a făcut pe toți cei patru membrii juriului să se întoarcă și să îl dorească în echipa lor.

>