Breaking news

Vlad Pața, două trofee RTP într-o zi. Campion RTP 50 la simplu și la dublu alături de Alex Datcu

Vlad Pața a reușit în 7 mai 2022, o performanță unică în cadrul circuitului RTP. A reușit să câștige două turnee RTP într-o singură zi.

Vlad Pața a avut o zi fabuloasă la RTP. Desemnat principal favorit în cadrul turneului de dublu masculin, alături de Alex Datcu, a reușit să-și adjudece primul trofeu RTP din carieră. Vlad Pața și Alex Datcu s-au impus în finală contra perechii formate din Alexandru Tătulescu și Toader Patrick, scor 10-8, 10-8. Pentru această reușită Vlad și Datcu au fost recompensați cu câte un premiu în valoare de 70 lei fiecare, 50 puncte RTP, un voucher RTP de 10 lei, trofeul campionilor personalizat de Leonte Cupe și Trofee, dar și câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor. Alexandru Tătulescu și Toader Patrick pentru că au bifat prima lor finală RTP din carieră, u fost recompensați cu câte 50 lei, trofeul finaliștilor, 35 puncte RTP, un voucher RTP de 10 lei și câte o sticlă de vin de la Crama Oprișor.

Nici nu a apucat să se bucure prea mult de această victorie căci a trebuit să joace și finala de simplu masculin la RTP 50 contra lui Alexandru Tătulescu. Favoritul doi al turneului de simplu a început în forță finala, conducând cu 6-0 în primul set pe care l-a și câștigat în cele din urmă cu scorul de 6-10. După care, Alex Tătulescu s-a relaxat și în setul doi jocul său a fost oscilant iar la 9-9 a ratat o minge de meci. Vlad Pata, cap de serie numărul trei al probei de simplu masculin, a întors soarta finalei, reușind să se impună cu 10-6 în decisiv și să-și treacă în palmares două trofee RTP 50 într-o singură zi. 120 lei, 50 de puncte RTP, 10 lei voucher RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și trofeul turneului RTP 50, au fost recompensele primite de Vald Pața la simplu masculin. Până azi, Vlad Pața avea o singură victorie la simplu masculin în cadrul circuitului RTP, iar de azi, este dublu campion RTP.

Alexandru Tătulescu, ghinionistul zilei, cu două finale pierdute în aceeași zi, a fost recompensat cu un premiu în valoare de 80 lei, 35 puncte RTP, un voucher RTP de 10 lei, trofeul finalistului și o sticlă de vin de la Crama Oprișor. Alexandru Tătulescu râmâne însă cu performanța de a fi jucat accidentat, într-o singură zi, două finale RTP.

Turneul RTP 50 din 7 mai a bifat și câteva performanțe. A fost primul turneu de dublu RTP 50. Viviana Tutunaru, arbitrul finalei de dublu masculin, a fost prima femeie arbitru de scaun care a arbitrat o finală în circuitul RTP, Koti Emeric, Costin Costea, Gabriel Balint au bifat primele lor victorii în circuitul RTP.

Arbitrii turneelor RTP 50 din 7 mai au fost: Alexandru Boboc, Paul Tutunaru,Viviana Tutunaru, Nicu Petrușan, George Epureanu, Mihai Enciu, Dan Nicușor Ionuț și Alexandru Tătulescu.

>