Breaking news

Vlad Miriță, fermier cu acte-n regulă. Tenorul crește porci și rațe la țară

Tenorul Vlad Miriță povesteşte, la „Sănătatea în bucate”, de la Digi 24, despre ferma sa de la Târgovişte, dar şi despre neîncrederea în alimentele din supermarket.

20130702_192644Invitat la „Sănătatea în bucate”,  Vlad Miriţă nu numai că a gătit şi a pledat, alături de Marius Tudosiei, pentru mâncarea sănătoasă, dar a şi demonstrat asta, venind pregătit pentru ce aveau să propună telespectatorilor cu…o găină de la mama sa, de la ţară.

„La ţară am o mică fermă. Părinţii mei se ocupă de ea. Eu am avut norocul să copilăresc la ţară, aşa că mâncarea de acolo este cea mai bună.  Acum câţiva ani, părinţii mei au cumpărat un teren în Târgovişte şi uşor, uşor şi-au construit o fermă. Am adăugat la microferma părinţilor mei şi patru porci mangaliţa. Am 40 de raţe leşeşti. Am un medic veterinar cu care mă sfătuiesc şi vreau să iau şi capre pentru fermă. Eu mă duc din ce în ce mai des acasă şi văd cât de frumos este să păstrezi legătura cu pământul, cu animalele din ogradă, cu ceea ce creşti şi mănânci”, i-a povestit artistul  lui Marius Tudosiei.

Vlad Miriţă  spune, despre alimentaţia sa, că în ultimul timp, a devenit mult mai atent la ce mănâncă şi, mai mult decât atât, refuză alimentele din supermarket pentru că nu are încredere în calitatea lor.

De un an şi jumătate am devenit foarte atent la alimentaţie. Am început să studiez, să mă documentez despre alimente, despre animalele pe care le mâncăm noi şi ce mănâncă ele. Şi tot de un an şi jumătate, nu mai iau mâncare din supermarket. Sunt în Bucureşti de 12 ani, dacă nu şi mai bine, şi când veneam la şcoală veneam cu plasele pline de mâncare. În perioada aceea, nu îmi doream foarte mult mâncarea de acasă. Vroiam, mai degrabă, să mănânc la restaurant. Acum însă, m-am întors la acel obicei. Îmi trimite mama mâncare gătită de acasă”, a mai spus Vlad Miriță.

Restul poveştii „fermierului” Vlad Miriţă, duminică, de la ora 12.30, la „Sănătatea în bucate”,  pe Digi24.