Breaking news

Vlad Costin Pața a cucerit cel de-al doilea trofeu RTP din carieră

Vlad Costin Pața a câștigat duminică, 4 iunie 2023, la Club Sportiv Galaxy din București, turneul de tenis RTP 100 SILVER CUP 2023, după ce l-a învins în finală pe principalul favorit, Dănuț Matei.

Vlad Costin Pața, desemnat favorit numărul doi al turneului de tenis RTP, a confirmat calculele hârtiei și a ajuns în a doua sa finală RTP 100. După un început ezitant în optimi de finală, când a peirdut primul set cu Iulian Morairu, Vlad Pața a defilat până în finala cu Dănuț Matei. În ultimul act, Vlad Pața a început în forță finala, impunându-se cu 10-6 în primul set, dar mai apoi a dezamăgit în setul doi pe care l-a pierdut categoric cu 3-10. În setul decisiv, după un prim punct extrem de lung, a preluat conducerea cu 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 și 5-1, apoi a condus cu 9-6, scor la care a servit pentru meci. Însă emoțiile i-au adus prima dublă iar a doua minge de meci pe propriul serviciu a fost neutralizată de lovitura năpraznică a lui Dănuț Matei. Însă ce n-a reușit pe propriul serviciu, a izbutit pe retur, când la 9-8 a fructificat a treia minge de meci care i-a adus primul titlu de Campion RTP 100. Noul titlul RTP, venit la doi ani distanță de când a cucerit primul titlu RTP, în 7 mai 2021, RTP 50, îi aduce în dar și celebra cuite cu șosete oferită de Laboratorul de Șosete. Vlad Pața a mi primit în dar și 150 lei, un voucher RTP de 50 lei, un voucher RTP de 100 lei pentru Turneul Campionilor RTP, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și o cutie cu 16 batoane de ciocolată oferite de Heidi, noul partener RTP. Odată cu câștigarea turneului RTP 100, Vlad Costin Pața avansează la nivel RTP 250.

Dănuț Matei, desemnat în premieră principal favorit la un turneul RTP, a bifat cea de-a patra finală RTP 100 jucată și din păcate pierdută. Se pare că nici a patra oară nu a fost cu noroc pentru Dănuț Matei, care devine primul jucător din istoria RTP cu patru finale pierdute la RTP 100. După un prim set slab în finală, Dănuț Matei a renăscut în setul doi unde a defilat efectiv în fața lui Vlad Pața care nu știa ce să mai facă. În setul trei, oboseala și-a spus cuvântul și Dănuț Matei a început cu stângul, dar a reușit să revină în set și a fost aproape de a egala scorul la 9-9. Pentru cea de-a aptra finală RTP 100 din carieră, Dănuț Matei a fost recompensat cu trofeul finalistului, 110 lei, un voucher în valoare de 30 lei, unul de 50 lei pentru RTP FINALS, o sticlă de vin de la Crama Oprișor și o cutie cu 16 batoane de ciocolată de la Heidi.

Șase jucători și-au făcut debutul în cricuitul RTP, în cadrul turneului RTP 100 SILVER CUP: Adrian Mulțescu, Matei Taranovschi, Costin Petrache, Mihai Oprea, Odysseas Kalantaridis și Dănuț Vasile.

>