Breaking news

Viscolul închide 96 de școli din patru județe din țară

loading...

Codul portocaliu de viscol și ninsori abundente închide 96 de școli din patru județe ale țării, potrivit situației centralizate realizată de Ministerul Educației.

scoalaPotrivit datelor transmise de inspectoratele şcolare judeţene, vineri, 25 ianuarie, până la ora 13.00, 96 de unităţi de învăţământ din patru judeţe sunt afectate de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Astfel, în judeţele Vaslui şi Galaţi, cursurile au fost suspendate în 66, respectiv 25 de şcoli, în timp ce în judeţele Bacău şi Iaşi s-a decis suspendarea activităţii instructiv-educative în 5 unităţi şcolare (Bacău – 1, Iaşi – 4).

Numărul total de elevi şi preşcolari aflaţi în situaţia de a nu frecventa cursurile, astăzi, 25 ianuarie, este de 10.113.

În conformitate cu Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, inspectoratele şcolare judeţene pot lua decizia de a suspenda activitatea acolo unde condiţiile meteo-climatice nefavorabile o impun.

Potrivit reglementărilor în vigoare,cursurile neefectuate vor fi recuperate ulterior, după un grafic propus de şcoli şi aprobat de inspectoratele şcolare judeţene.

loading...