Breaking news

Virusii online: ce sa faci pentru a-ti proteja PC-ul, laptop-ul sau tableta?

Internetul face parte din viata tuturor celor care au telefon, tableta, laptop sau PC. Tehnologia a avansat considerabil in ultimii ani si, astfel, s-au creat diverse aplicatii care sa faciliteze timpul petrecut pe internet. Insa, acestea au venit la pachet cu virusii.

Pentru a naviga in siguranta pe internet, trebuie sa tii cont de cateva aspecte. Acest articol este menit sa iti arate patru dintre cele mai eficiente metode, cu ajutorul carora te poti feri de capcanele din mediul online. 

Iata cum sa te protejezi de virusii din online 

Virusii de computer sunt niste programe software, care se transmit de la un calculator la altul si care interfereaza cu functionarea lui. In acest fel, datele din calculator pot fi amestecate, mutate sau chiar sterse. 

 

  • Instaleaza-ti antivirus 

 

Una dintre cele mai clasice si mai eficiente metode de protejare a PC-ului, laptop-ului sau tabletei este, desigur, instalarea unui antivirus. Acesta este creat special pentru a-ti proteja gadget-ul de eventualele pericole ce pot aparea. 

Un astfel de soft nu doar ca protejeaza, ci te si anunta in momentul in care ai luat un virus, iar acesta din urma este bagat in carantina. 

 

  • Nu deschide mail-uri spam

 

Cu siguranta, ti se intampla sa primesti diferite mail-uri, care nu intra mereu in spam si care, odata deschise, iti pot afecta, in diverse forme, aparatul de pe care ai deschis mesajul respectiv. Tot ceea ce pare a fi spam trebuie evitat, deoarece poate dauna, mai mult sau mai putin, PC-ului, laptop-ului sau tabletei. 

 

  • Nu deschide site-uri cu grad de risc 

 

In momentul in care deschizi o pagina web si esti intrebat daca doresti sa continui navigarea, deoarece aceasta prezinta un potential risc, trebuie sa fii atent. Acel site trebuie inchis, pentru ca, in cele mai multe dintre cazuri, iti va afecta laptop-ul. Daca totusi intampini probleme, reparatiile pentru calculatoare de la Salut-it reprezinta cea mai buna solutie. Astfel, datele tale personale vor fi recuperate, iar daunele diminuate. 

 

  • Acorda atentie aplicatiilor pe care le instalezi 

 

In cazul in care nu ai neaparata nevoie de o anumita aplicatie, nu o descarca. Dintre acestea, potentialele pericole apar mai ales in cazul jocurilor. Odata descarcate, ele iti pot aduce si virusi care intra in PC si care, in functie de natura lor, se manifesta diferit si pot afecta functionalitatea aparatului. 

Asadar, acum ca ai aflat cateva dintre metodele prin care poti sta departe de virusii de pe internet, asigura-te ca vei tine cont de aceste sfaturi, mai ales in cazul in care utilizezi des PC-ul, laptop-ul sau tableta. Tine cont de faptul ca nu trebuie sa deschizi mail-uri sau pagini web care nu prezinta incredere, deoarece acolo pot aparea probleme ce iti vor afecta gadget-urile. Important de stiut este si faptul ca si telefonul poate lua virusi, asadar acorda atentie si aplicatiilor pe care le accesezi de pe el. 

Sursa foto: shutterstock.com