Breaking news

Viorel Simion își păstrează titlul mondial WBC la categoria pană

Românul Viorel Simion a cîştigat joi seara, la Craiova, meciul pentru titlul WBC Internaţional la categoria pană contra filipinezului Ryan Sermona.

Încă de la debutul meciului, cei doi pugilişti nu s-au menajat şi s-au năpustit unul asupra celuilalt. Sute de pumni au fost împărţiţi cu o viteză ameţitoare în timpul partidei de box, câștigată de român, după abandonul asiaticului.

În repriza a doua Simion a fost la un pas să-şi facă adversarul KO, a reuşit o serie devastatoare, dar Sermona s-a dovedit a fi un bun încasator. A rezistat pe picioare şi nu a fost nici măcar numărat.

În repriza a treia tirada lui Viorel a continuat, dar scenariul s-a păstrat. Sermona a rezistat cu stoicism şi a lovit şi el ori de cîte ori a avut ocazia. În runda a patra chiar l-a prins pe român în corzi, dar Simiona ieşit repede din clinci, lovindu-şi puternic adversarul cu lovitura sa preferată, croşeul de dreapta.

Şi cînd spectatorii se încinseseră în tribune, mulţumiţi de spectacolul din ring, filipinezul a anunţat că se retrage, acuzând o accidentare la piciorul drept.

World Boxing Council ar putea să-l desemneze pe român, în urma victoriei de la Craiova, challenger obligatori la această versiune. În aceste condiţii, românul ar urma să lupte pentru titlul mondial, contra mexicanului Daniel Ponce de Leon.

>