Breaking news

Viorel Hrebenciuc, adus de jandarmi, la audieri la DNA Brașov

Viorel Hrebenciuc  a fost adus cu mandat, de către jandarmi, la audieri la sediul DNA Brașov. Deputatul PSD urmează să fie audiat în cazul dosarului privind retrocedarea ilegală păduri și terenuri, care ar fi aparținut familiei Ghica.

viroel hrebenciuc - dna - psdViorel Hrebenciuc a fost interceptat de procurori în timp ce discuta cu Ilie Sârbu și cu deputatul PSD, Ioan Adam despre piedicile puse de directorul Romsilva în procesele de retrocedare a peste 90.000 de hectare de păduri și terenuri agricole.

Întrebat de jurnaliștii prezenți în fața sediului DNA Brașov, Victor Hrebenciuc a spus că nu știe pentru ce a fost adus cu jandarmii și că va afla de la procurori.

Tot în această dimineață au fost audiați la DNA Brașov și deputatul PSD, Ioan Adam, și senatorul Ilie Sârbu.

În acest dosar privind retrocedarea ilegală de păduri și terenuri sunt anchetați și trei judecători, pentru care CSM a dat aviz favorabil reținerii, arestării și percheziției.

La solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, Secţia pentru judecători a CSM a dat undă verde arestării și percheziției celor trei judecători acuzați că ar fi retrocedat peste 90.000 de hectare de pădure și teren agricol.

”În şedinţa din data de 13 octombrie 2014, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat arestarea preventivă şi arestarea la domiciliu a magistraţilor  Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna. Totodată, Secţia a încuviinţat efectuarea percheziţiei la locul de muncă al doamnei Adam Roxana Anca, judecător în cadrul Tribunalului Braşov, precum şi  efectuarea percheziţiei domiciliare şi la locul de muncă cu privire la domnii  Ordog Lorand Andraş şi Uţă Gabriel, judecători în cadrul Tribunalului Covasna. Hotărârea Secţiei pentru judecători  a C.S.M. a fost luată în baza art. 42 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată şi art. 95 alin.1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în comunicatul de presă al CSM, remis exclusivNEWS.ro.

Procurorii DNA Brașov au descins miercuri dimineață la sediul mai multor instituții publice, sedii de firme și domiciliile unor persoane fizice, pentru efectuarea de percheziții într-un dosar în care este vizată retrocedarea ilegală a peste 90.000 de hectare de păduri și teren agricol.

Prinţul Paul şi prinţesa Lia ar urma să fie audiaţi şi ei, miercuri, la DNA Braşov, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri.