Breaking news

Violonistul David Marcian, recital special în Noaptea Muzeelor la Bârlad

O inițiativă generoasă derulată în anul 1997, în Berlin, s-a transformat, de atunci, într-un mare eveniment cultural patronat de Consiliul Europei, UNESCO și Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM), prin care numeroase muzee, în parteneriat cu diverse alte instituții de cultură, își deschid porțile, simultan, până târziu în noapte.

De mulți ani, și muzeul bârlădean participă la această frumoasă sărbătoare a științei și creației. Și în acest an publicul interesat va putea vizita expozițiile permanente din cele trei locații, dechise în acest moment. Este vorba de expozițiile de arheologie-istorie, artă –  cu ultimele completări, ambele găzduite la sediul central, expozițiile dedicate sculptorului Marcel Guguianu, precum și expozițiile găzduite la sediul din str. Republicii nr. 235 (expozițiile de numismatică, personalități bârlădene și științele naturii). În această din urmă locație publicul va avea posibilitatea de a participa și la vernisarea expoziției temporare intitulată „Podoabe și accesorii vestimentare din Antichitatea târzie”. Acest eveniment va fi organizat, în colaborare cu muzeele din Iași, Botoșani, Tecuci și Galați, adunând la un loc piese extrem de frumoase și valoroase care vobesc de bunul gust și frumusețea obiectelor din perioada secolelor III – V d.Chr. Menționăm că expoziția va fi găzduită într-un spațiu recent renovat și dotat cu mobilier nou, vernisajul derulându-se începând cu ora 19.45.

Cu prilejul Nopții Muzeelor, la ora 20.30, la Pavilionul expozițional “Marcel Guguianu” publicul meloman este invitat la un recital, de excepție, susținut de violonistul David  Marcian, fost dirijor al Filarmonicii din Iași și pianistul german Dietmar Grǟf. În concert, printre altele, lucrări de J. Brams – Dansuri ungare nr. 2 și 5, C. Porumbescu – Balada, P. Sarasate – Romanza Andalusa etc.

Începând cu ora 21,00, publicul interesat va putea face observații astronomice cu ajutorul telescoapelor.

Programul de vizitare, al expozițiilor permanente, găzduite în cele trei locații va începe la ora 19,00 și se va încheia la ora 1,00 noaptea. Intrarea liberă.

>