Breaking news

Violenţele au reizbucnit la Cairo în Piața Tahrir

Au reizbugnit confruntările violente în Piața Tahrir din centrul orașului egiptean Cairo, la două zile după ce Mohamed Morsi a fost demis de armată.

violente cairoConfruntările între adversarii şi susţinătorii fostului preşedinte egiptean, Mohamed Morsi au loc în apropierea Pieţei Tahrir din Cairo. Aceștia s-au adunat în centrul orașului la scurt timp după rugăciunea de seară.

Protestatarii au început să arunce cu sticle şi pietre spre forţele de ordine.  Militanţii au început să se atace reciproc cu arme de foc şi cu pietre. Mai multe blindate ale armatei au ajuns în zonă şi i-au despărţit pe turbulenţi. Pentru unii a fost însă prea târziu: mai mulţi oameni au rămas pe caldarâm. Alţii au fost duşi la spital. La locul incidentelor s-au deplasat numeroase ambulanţe care transportă răniţii.

Preşedintele interimar egiptean Adly Mansour a hotărât, vineri, dizolvarea Camerei superioare a Parlamentului (Shura), dominată de către islamişti, şi nominalizarea unui nou şef la serviciile de informaţii.

Susţinătorii fostului preşedinte spun că nu se vor supune armatei şi că vor rămâne pe străzi până când Mohamed Morsi va reveni ca preşedinte. Şi pentru asta, sunt hotărâţi să plătească preţul suprem.

Confruntări între susţinătorii şi adversarii preşedintelui Mohamed Morsi au loc în mai multe oraşe din Egipt. În nordul Peninsulei Sinai, susţinătorii lui Morsi au atacat o clădire guvernamentală, iar forţele de ordine au ripostat cu gaze lacrimogene.

În noaptea de joi spre vineri, militanţi islamişti, veniţi cel mai probabil din Fâşia Gaza, au atacat cu rachete câteva puncte de control militare.