Breaking news

Violenţe fără precedent la Pungeşti. 15 persoane au fost reținute de jandarmi

Revoluția continuă la Pungești. Protestele au degenerat sâmbătă, în confruntări violente cu forțele de ordine. Mai mulți localnici fiind reținuți de jandarmi.

proteste violente pungestiProtestele de la Pungești au degenerat în violență. Mai mulți protestatari au ajuns la spital după ce ar fi fost loviți de forțele de ordine cu bastoanele.

Jandarmii au intervenit în forță și evacuat zona unde sunt montate corturile şi barăcile improvizate, la Pungeşti dar și pentru a elibera drumul județean, blocat de protestatari.

Un tânăr care se afla printre persoanele care au blocat duba jandarmeriei, a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Vaslui de o ambulanţă SMURD. Prietenii tânărului susţin că el a fost lovit în cap, în timpul altercaţiei dintre forţele de ordine şi manifestanţi. Tânărul este din Braşov şi a venit la Pungeşti alături de un grup format din 5 maşini.

Localnicii din Pungeşti reclamă faptul că jandarmii le-au intrat în case şi unii chiar au primit amenzi, pe motiv că au acceptat să cazeze ilegal activiştii veniţi din alte judeţe ale ţării.

Aceste lucruri i-au înrăit și mai mult pe localnici care au distrus aproape în totalitate gardul împrejmuitor al terenului deţinut la Pungeşti, dar şi o parte dintre utilajele companiei.

Drept urmare, Chevron a făcut plângere la Poliţia Vaslui pentru distrugerile provocate de protestatari la Siliştea.

Din cauza protestelor, compania americană Chevron și-a suspendat pentru a doua oară, activitatea în comuna Pungești din județul Vaslui, după ce localnicii au dărâmat gardul care împrejmuia terenul unde se fac sondările pentru gazele de șist.

Chevron confirmă astăzi suspendarea activităţilor în Siliştea-Pungeşti ca urmare a activităţilor protestatarilor. Prioritatea noastră este să desfăşurăm aceste activităţi într-un mod responsabil faţă de mediul înconjurător, în conformitate cu aprobările pe baza cărora operăm şi în siguranţă, însă acest lucru nu poate fi posibil astăzi. Respectăm dreptul lor de a-şi exprima opiniile, însă credem că acesta trebuie exercitat în limitele legii„, se arată în comunicatul companiei Chevron.

Toate maşinile societăţii angajate de Chevron au părăsit şantierul. În urma protestelor de sâmbătă, 15 persoane au fost reținute iar 7 au fost amendate.

Cei 500 de protestatari adunați sâmbătă la Pungești au fost flancați de un dispozitiv de 500 de jandarmi.