Breaking news

Vinuri unicat ce spun tradiţia şi obiceiurile din Oltenia, produse de celebra Cramă Oprişor

loading...

Crama Oprişor, locul unde arta şi vinul fac casă bună, continuă să promoveze tradiţiile şi obiceiurile din Oltenia profundă. 

De aproape trei decenii, Crama Oprişor dăruieşte românilor şi străinilor, spre degustare, celebrele vinuri produse din strugurii cultivaţi pe colinele Oprișorului în ţinutul mehedinţiului în Podgoria Oprișorului.

De treci pragul Cramei Oprişor, sau desfaci o sticlă de vin cu brandul oltenesc, vei descoperi vinurile gustoase și inconfundabile, care dăruiesc publicului un crâmpei din farmecul Olteniei profunde. Tradiţiile, istoria, și obiceiurile autentice olteneşti își regăsesc exprimarea prin vinurile Cramei Oprișor.

“La Oprișor în fiecare clipă încercăm să le oferim oamenilor o parte din sufletul locului. Așa cum am fost binecuvântați cu bogăția pământului, așa și harul oamenilor locului s-a întors prin a face din rodul viilor vinuri cu personalitate. Calitatea strugurilor ce îi cultivăm pe colinele Oprișorului, împreună cu măiestria celor ce îngrijesc mustul și vinul au o contribuție esențială la identitatea cramei noastre“, transmite Crama Oprişor.

Strategia Cramei Oprișor urmăreşte să se dezvolte în universul vinului cu inventivitate și prospețime.

“Receptând așteptările oamenilor, încercăm, an de an, să creăm vinuri inedite, vinuri-spectacol, dar și să consacrăm gamele existente prin valoare și consistență. Vinul este unul dintre reperele culturii naționale. De aceea, una dintre aspirațiile noastre este de a fi alături de cât mai multe și mai diversificate forme de manifestare culturală și educațională. Dorim ca cei care se apropie de vinurile noastre să le descopere dincolo de zona comună, să ne împărtășească valorile în care credem, să cunoască o zonă a spiritului românesc profund – Oltenia –, bogată în caracteristici inconfundabile, pe care încercăm să le prezentăm lumii”, mai spun reprezentantii Cramei Oprişor.

Tradițiile, obiceiurile, credințele Olteniei Profunde nu sunt altceva decât respirații de zi cu zi, proaspete, ale unori valori ce surprind de fiecare dată prin originalitatea și puterea lor.

Vinul este mereu un izvor de inspirație, stârnește emoție, leagă prietenii, însoțește viața pe tot parcursul ei, cu părțile ei bune și rele. Astfel noi ne trăim fiecare clipă cu intensitate și încercăm să o împărtășim cu lumea.

Fiecare vin, fiecare concept și etichetă a Cramei Oprişor este o exprimare vizuală și gustativă a unei părți din autenticitatea locului. Tradițiile, obiceiurile şi credințele Olteniei Profunde nu sunt decât respirațiile zilnice, mereu proaspete, ale unor trăiri ce surprind prin originalitate și putere de seducţie.

Prin vinul Cramei Oprişor încercăm să aducem la lumină valorile unui prezent pe care oamenii îl gustă, îl recunosc și îl apreciază.

loading...