Breaking news

Vine Toamna si cu siguranta avem nevoie de zdrobitoare pentru struguri!

Toamna se numara boboci, dar este si perioda cand se face vinul, este cu siguranta anotimpul preferat al multor romani mai ales cei care iubesc vinul de casa facut din propria recolta. Insa pentru a face vin bun si curat este nevoie de zdrobitoare de calitate precum cele vandute pe site-ul regalfermierul.ro!

 

Cel mai important element in vinificatie sunt  strugurii. Intr-adevar, fara acestia este imposibil sa facem vin. Deci, echipamentul de vinificatie este in mod natural o preocupare secundara.  Vinul este bautura preferata a multor oameni. Perfect pentru o seara romantica, dar si pentru recuperare dupa o despartire, vinul pare a fi bautura care place tuturor.

 

Majoritatea celor care locuiesc la tara au una sau mai multe podgorii langa casa, ceea ce le permite sa culeaga struguri si sa faca vin din propria productie. Astfel, acestia se vor putea bucura de intregul proces de obtinere si depozitare a vinului, dar si de degustare odata ce procesul de fermentare s-a incheiat.

 

Cu toate acestea, dupa recoltarea strugurilor, primul pas catre obtinerea unui vin de calitate este zdrobirea strugurilor. In trecut, oamenii dansau desculti pe struguri pentru a-i zdrobi.

 

In zilele noastre, insa, procesul a devenit mai civilizat, deoarece putem folosi zdrobitoare de struguri.

 

Cu toate acestea, pentru a va putea bucura de toate aceste avantaje, este necesar sa cumparati cel mai bun zdrobitor de struguri. Veti observa ca exista multe modele pe piata si, daca nu ati folosit niciodata un astfel de dispozitiv, este foarte probabil sa va simtiti coplesiti.

 

Ce tip de zdrobitor de struguri este cel mai potrivit pentru nevoile voastre? Ce dimensiune ar trebui sa alegeti? Aveti nevoie de accesorii si functii speciale? Care sunt lucrurile care nu va stau la vedere?

 

Veti gasi raspunsuri la toate aceste intrebari si multe altele, in acest ghid de cumparaturi. Am cercetat cu atentie oferta de pe piata si am detasat cele mai importante criterii de selectie de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti sa efectuati o achizitie de succes. Apoi am colectat cele mai bune oferte din punct de vedere al calitatii / pretului de pe piata, pe care le vom prezenta mai jos.

 

Zdrobirea si decojirea este una dintre primele operatii pe care le sufera strugurii. Un zdrobitor  este perfect pentru aceasta sarcina. Aceasta masina foloseste doua role rotative pentru a zdrobi fructele, in timp ce indepartarea are loc atunci cand ciorchinii intra in cilindrul perforat. Aici boabele sunt luate de pe tulpini prin rotirea lamelor si apoi cad prin perforatiile cilindrului, in timp ce tulpina trece de-a lungul acestuia si apoi este aruncata. Daca este necesar, puteti efectua doar una dintre cele doua operatii pe zdrobitor-separator. In acest caz, trebuie sa indepartati rolele una de alta sau sa indepartati cilindrul perforat. Daca nu intentionati niciodata sa distrugeti, atunci va fi suficient un zdrobitor. Desigur, zdrobirea si degrevarea se pot face si manual sau cu echipamente improvizate, dar acest lucru va dura mult mai mult si poate avea un efect negativ asupra calitatii vinului.

 

Zdrobitoarele pot fi manuale sau electrice si au capacitati diferite. Atunci cand alegeti un model, luati in considerare mai intai nevoile si capacitatile voastre. Din experienta multora, selectarea unui zdrobitor  electric ar trebui sa fie o prioritate. Nu numai ca economiseste timp si efort, dar este dificil sa obtineti o degajare uniforma si de inalta calitate cu modelele manuale. As alege, de asemenea, un model din otel inoxidabil, deoarece rezervoarele de fier vopsite isi vor pierde vopseaua in timp din cauza mediului agresiv, iar aprovizionarea si achizitionarea unui volum mic de vopsea alimentara pentru echipamente poate fi dificila. Acest lucru se aplica, de asemenea, oricarei alte parti ale zdrobitorului-tocator care intra in contact cu strugurii.

 

Folosind un zdrobitor de struguri clasic sunt cele pe care le veti gasi cel mai des. Majoritatea sunt modele manuale. Practic, atunci cand utilizati un astfel de dispozitiv, veti pune struguri in rezervorul de zdrobitor si vor fi zdrobiti de doua role cu zimti care se rotesc in directii opuse.

 

In cazul aparatelor clasice, strugurii zdrobiti vor cadea in colector cu ciucuri, ceea ce afecteaza calitatea vinului obtinut. Va fi mai slab in alcool, iar culoarea va fi mai putin proeminenta. Un astfel de dispozitiv poate zdrobi strugurii si ii poate separa de ciucure. Functioneaza folosind o sita care nu permite trecerea strugurilor zdrobiti in vasul colector.

 

Practic, daca vrei sa obtii un vin de vanzare, ai nevoie de un astfel de dispozitiv, chiar daca este mai scump decat versiunea clasica. Astfel veti obtine o bautura aromata, cu o culoare intensa si o concentratie adecvata de alcool.

 

Desigur, pretul putin mai mare pe care il veti plati pentru un astfel de dispozitiv, il veti putea recupera mai tarziu daca alegeti sa vindeti vinul.

 

Un zdrobitor de struguri actionat manual este cea mai ieftina optiune de pe piata. De obicei, rezervorul sau este mai mic decat rezervorul unui model electric, deoarece este destinat unei gospodarii care nu are un nivel ridicat de struguri de prelucrat.

 

Modul de functionare se face prin rotirea unei parghii, care activeaza rotatia rolelor care vor zdrobi strugurii. Motivul pentru care cantitatea de struguri nu trebuie sa fie mare este ca rotirea parghiei poate fi o treaba obositoare, chiar grea atunci cand se adauga cantitati mari de struguri in cuva.

 

O modalitate mult mai rapida de a zdrobi o cantitate mai mare de struguri este de a folosi un zdrobitor electric de struguri. Odata conectat la o sursa de alimentare, acesta va incepe sa roteasca singur rolele de zdrobire.