Breaking news

Vine iarna și îți cauți încălțăminte? Iată ce să ai în vedere!

Venirea sezonului rece necesită implicit și achiziționarea de îmbrăcăminte și încălțăminte. Chiar dacă această „schimbare de garderobă” constă într-o cheltuială neprevăzută, se pot găsi oferte speciale pe zeci de site-uri la o atingere de buton, cum ar fi cele de Black Friday. 

Acum, în luna cadourilor, poți alege din gama de ghete de bărbați  de la Kalapod.ro modelul potrivit stilului tău, având o mulțime de produse la prețuri reduse. Iarna nu trebuie să porți mereu același tip de încălțăminte, așa că iată criteriile după care te poți orienta pentru a găsi perechea perfectă de ghete.

Iată ce anume trebuie să ai în vedere pentru alegerea unei perechi de încălțăminte de iarnă

Ce stil ți se potrivește?

Stilul formal sau cel office se potrivește bărbaților care vor să arate mereu elegant, ca frigul să nu pătrundă la picioarele lor, dar să fie și comozi. Pentru acest stil vestimentar, puteți opta pentru o pereche strălucitoare sau chiar una de piele întoarsă. oferind un look modern și serios în același timp. 

Stilul casual sau cel „comfy” depinde foarte mult de impresia pe care doriți să o oferiți celor care vă întâlnesc, tipul de ghete aferente acestui stil având accesorii precum catarama sau alte aplicații metalice, care redă un plus de tinerețe purtătorului. 

Care este culoarea potrivită pentru viitoarele tale ghete?

Alegerea unei culori nu este cea mai ușoară, dar, trebuie să ții cont de celelalte elemente de îmbrăcăminte din dulapul tău. O culoare neutră poate „merge” cu mai multe ținute diferite, pe când o culoare precisă, precum maro sau vișiniu, vor fi perechi de încălțăminte pe care le vei putea folosi doar cu anumite culori de pantaloni sau palton, neoferind prea mult spațiu de a jongla cu ținutele tale. Regula generală spune că, pantoful trebuie ales în funcție de pantalonii pe care îi porți sau chiar mai închis la culoare, cum ar fi o pereche de blugi albaștri, care ies în evidență prin aspectul lor mai luminos, cer ca pantofii să aibă un ton al culorii mai închis. 

Cât de confortabili trebuie să fie noua ta pereche de ghete?

Purtatul pentru mai multe ore consecutiv a unei perechi de încălțăminte inconfortabile poate duce la o deformare a piciorului și poate lăsa, de asemenea, urme pe zonele pielii. De exemplu, o pereche rigidă va duce la crearea de răni pentru talpă cât și pentru degete, iar o pereche care nu oferă destul aer picioarelor poate crea multă transpirație care va duce mai apoi, la bășici. Încălțămintea specifică sezonului rece este destul de grea, pentru a oferi protecție împotriva frigului, dar acest lucru nu înseamnă că este obligatoriu ca picioarele să aibă de suferit din cauza unor modele mai voluminoase sau butucănoase, așa că este recomandată testarea mai multor modele pentru a-l găsi pe cel mai ușor și confortabil de purtat. 

Cum să cureți corect perechea ta de ghete?

Pentru o purtare cât mai ușoară și îndelungată, este recomandarea curățarea periodică a perechii tale de încălțăminte, cu produse special create pentru a proteja materiale precum pielea întoarsă sau pentru a menține strălucirea pielii negre. Nu doar exteriorul trebuie curățat, ci și interiorul, tălpicii fiind detașabili pentru majoritatea modelelor, iar în cazul în care nu îi poți înlătura, poți opta pentru o curățare mai ecologică, cu apă călduță și bicarbonat. Pentru un miros cât mai plăcut al perechii tale de încălțăminte după o purtare mai îndelungată, spray-urile care se pulverizează atât în interior cât și pe piciorul tău pot face minuni. 

Așadar, alege acum noile tale ghete, având opțiunea de a alege dintre mai multe branduri și diferite modele, făcute pentru stilul și picioarele tale. 

Sursa foto: Unsplash.com

>