Breaking news

Vieţi la indigo. Cinci asemănări între viaţa lui Amy Winehouse şi a lui Edith Piaf – FOTO

Edith Piaf şi Amy Winehouse, două dive cu voci de aur, cea din urmă, pleactă de tânără să facă parte din corul îngerilor, a preferat să îşi înece amarul în băutură aşa cum a făcut şi prima. Copilăria este partea vieţii care le-a marcat pe cele două, dar şi bărbaţii din viaţa lor și-au pus amprenta asupra destinului.

amy winehouse edith piafUnii spun că viaţa e ca o o picătură de vin (wine), alţii spun că viaţa e ca o casă (house). Se pare că viaţa lui Amy a fost ambele: atât vin, cât şi o casă (winehouse). Amy Winehouse s-a născut pe 14 septembrie 1983 şi o doză prea mare de „linişte” i-a grăbit moartea sâmbătă, 23 iulie. Edith a fost o vrabie (piaf) o viaţă întreagă. Edith Piaf s-a născut pe 19 decembrie 1915 iar pe 15 ianuarie 1963, „privighetoarea Hexagonului” încetează să mai cânte.

1. Ambele au avut o copilărie grea.

– Edith a fost fiica unei cântăreţe ambulante şi a unui acrobat de circ. Aceasta a fost crescută de bunica sa, patroană de bordel.

– Amy a fost fiica unei farmaciste şi a unui taximetrist, fiind crescută de mama sa.

2. Ambele şi-au început cariera oficială la vârsta de 20 de ani.

– Edith Piaf şi-a avut debutul în anul morţii copilului ei, 1936.

– Amy şi-a început cariera în anul 2003 cu albumul de debut: Frank.

3. Ambele au suferit în/din dragoste.

– Edith a iubit un cântăreţ debutant, însă ajunsă în America, aceasta îşi face un amant, un celebru boxer al vremii, care moare într-un accindent de avion. De aici, viaţa „privighetoarei” s-a înecat în depresie.

– Amy  s-a căsătorit cu un bărbat de care se mai separase înainte de nuntă, pentru că acesta decisese să se întoarcă la fosta iubită. Aceştia s-ar fi certat rău într-un hotel, alergâng plini de sânge pe holuri şi ţipând unul la celălalt. După doi ani de mariaj, cei doi s-au despărţit.

4. Ambele şi-au înecat amarul în băutură.

– Edith urca beată pe scenă, lucru care o făcea să îşi piardă echilibrul. Aceasta devenise dependentă de pastile şi anumite droguri.

– Amy a urcat şi ea beată pe scenă, chiar la ultimul concert din viaţa ei.  Aceasta a căzut de mai multe ori pe scenă.

5. Ambele au murit în singurătate.

– Edith a murit din cauza cancerului la ficat. Aceasta şi-a petrecut ultimele momente din viaţă într-o casă în apropiere de Grasse, Franţa.

– Amy a fost găsită fără viaţa în locuința sa din Londra. Cauza morții ar fi consumul excesiv de droguri.

Édith Giovanna Gassion (19.12.1915 10.10.1963)

edith piaf


 

Amy Jade Winehouse  ( 14.9.1983 – 23.7.2011 )

amy winehouse