Breaking news

Video șocant. Uite cum sar egiptenii de pe pod ca să scape de gloanțe

Scene dramatice în Cairo, unde mii de protestatari egipteni au sărit de pe un pod ca să fugă din bătaia gloanțelor lansate de autoritățile guvernamentale.

protestatari egipt sar de pe podImaginile cu egiptenii sărind de pe pod ca să-și salveze viața au făcut înconjurul lumii.

În filmulețul realizat de un martor la fuga egiptenilor, se poate vedea cum protestatarii disperați coborară pe o sârmă sau se aruncă pur și simplu în gol de pe pod.

Puterea instaurată de armată în Egipt a dat asigurări, vineri, că luptă împotriva unui „complot terorist rău-intenţionat” al Fraţilor Musulmani egipteni, cu scopul de a justifica actele de reprimare care s-au soldat cu peste 600 de morţi în ultimele trei zile.

Fraţii Musulmani constituie influenta confrerie a lui Mohamed Morsi. Ei au câştigat alegerile legislative din 2012, la un an după înlăturarea de la putere a lui Hosni Mubarak.

Mohamed Morsi a fost demis şi arestat de către armată pe data de 3 iulie.

Bilanţul violenţelor care au avut loc vineri, la Cairo, între susţinători ai fostului preşedinte Mohamed Morsi şi forţele de ordine este de cel puţin 700 de morţi.