Breaking news

Marga va fi demis dacă a fost securist

loading...

Victor Ponta spune că îl va demite Andrei Marga de la Externe, dacă a colaborat cu securitatea.

Marți seară, în cadrul emisiunii ”Sinteza Zilei” de la Antena 3, premierul Victor Ponta a declarat că dacă se va constata că Andrei Marga a colaborat cu securitatea, îl va demite pe acesta din funcția de Ministru de Externe.

În primul rând, domnul Lăzăroiu este cunoscut drept colportând tot felul de lucruri neadevărate. Eu îl respect pe domnul Marga, am avut încredere în domnia sa. În rest, dacă există oricare dintre membrii Cabinetului care nu îndeplineşte condiţiile legale, inclusiv de a nu fi colaborat cu fosta poliţie politică, evident că îl voi înlocui”, a declarat Victor Ponta la Antena 3.

Tot marți, Florin Abraham membru în CNSAS, a solicitat instituției să demareze, accelerat, verificarea din oficiu a membrilor Guvernului Ponta.

“În şedinţa de azi, 8 mai a.c. a Colegiului CNSAS am solicitat demararea unei proceduri accelerate pentru verificarea din oficiu a membrilor noului Guvern al României. (…) Solicitarea a plecat de la speculaţiile cu iz calomnios ale domnului Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial şi ministru al Muncii, potrivit căruia «Aşa am auzit, că a avut un prieten imaginar în perioada comunistă, un alter ego, Andrei Mureşan», cu referire la domnul Andrei Marga, ministru al Afacerilor Externe, subtextul fiind al unui nume conspirativ sub care domnul Marga ar fi colaborat cu Securitatea”, se precizează într-un comunicat al lui Florin Abaraham.

Membrul CNSAS spune că speculaţia referitoare la Andrei Marga este “cel puţin hazardată” dacă se are în vedere Decizia 1516/10.05.2007 prin care se certifică faptul că actualul ministru “nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste”.

Actualul Ministrul de Externe, Andrei Marga, a spus că nu are niciun fel de emoții în privința verificărilor de la CNSAS pentru că nu a colaborat cu Securitatea.

loading...