Breaking news

Victor Ponta, ministru interimar la Finanțe în locul lui Vâlcov

loading...

Premierul Victor Ponta și-a asumat interimatul la Ministerul de Finanțe, la o zi după ce a aprobat demisia lui Darius Vâlcov. Iohannis a semnat vineri, decretul de numire în funcția de interimar la Finanțe a lui Ponta.

ponta - bani - primariiDe azi, Victor Ponta deține și funcția de Ministru interimar de Finanțe. Premierul a precizat că va ocupa această funcție doar până miercuri, când noile coduri fiscale vor fi adoptate în Guvern.

Președintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul prin care îl desemnează pe premierul Victor Ponta ministru interimar al Finanțelor Publice

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 20 martie a.c., Decretul prin care se ia act de demisia domnului Darius-Bogdan Vâlcov, ministrul Finanțelor Publice, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului. De asemenea, domnul Preşedinte Klaus Iohannis a semnat vineri, 20 martie a.c., Decretul prin care se desemnează domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Finanţelor Publice”, se arată în comunicatul de presă al Administrației Prezidențiale.

Victor Ponta a aprobat joi, demisia lui Darius Vâlcov, înmânată încă de duminică, ca urmare a solicitării DNA de arestare a ministrului.

”Având în vedere noua cerere a DNA, am aprobat demisia Dlui Vâlcov! Voi prezenta în cel mai scurt timp Pres. Iohannis o nouă propunere pt MFP”, a scris Victor Ponta pe contul său de Twitter.

DNA a solicitat Senatului României, încuviințarea reținerii și arestării preventive a lui Darius Vâlcov, acuzat de procurori, că în perioada când era primar la Slatina, a luat mită 2 milioane de euro.

loading...