Breaking news

Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din funcția de secretar general adjunct al Guvernului

Premierul Ponta l-a demis pe Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului.

După ce s-a consultat cu Crin Antonescu, Victor Ponta l-a demis marți pe Dan Mihalache din funcția de secretar general adjunct al Guvernului.

Motivul demiterii lui Mihalache e legat de declaraţiile acestuia care a spus că, dacă parteneriatul cu SUA depinde de ANI, atunci “mai bine fără” și nu de faptul că săptămâna trecută, ANI l-a declarat incompatibil.

Dan Mihalache ar fi vorbit ce nu trebuie când a fost întrebat despre declaraţia ambasadorului SUA, Mark Gitenstein, conform căreia orice iniţiativă de a redeschide subiectul modificării legii ANI ar fi o idee foarte proastă şi ar putea duce la rediscutarea sau chiar anularea parteneriatului strategic româno-american.

Pe mine personal mă lasă rece această declaraţie. Şi parteneriatul strategic româno-american. Dacă parteneriatul româno-american stă în domnul Horia Georgescu, mai bine fără”, a dpus Dan Mihalache.

În locul său, în funcţia de secretar general adjunct al Guvernului a fost numită Andreea Lambru.

Dan Mihalache a declarat, vineri, că îl va da în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, referindu-se la acesta cu formula “această jigodie frustrată”.

Demiterea lui Mihalache, survine la nici 24 de ore după ce Băsescu a declrarat că i-a trimis o scrisoare lui Ponta în care îl roagă să-i remanieze pe cei patru membrii ai guvernului, declarați incompatibili.

>