Breaking news

Ponta îl amenință pe Vulpescu cu demiterea dacă nu oferă explicații legat de privatizarea Oltchim

Remus Vulpescu, șeful de privatizare al Oltchim, amenințat de Victor Ponta cu demiterea.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri la începutul ședinței de Guvern, că șeful OPSPI, cel care se ocupă de privatizarea Oltchim, să vorbească mai puțin și să explice mai mai clar datele legate de procesul de privatizare, altfel îl schimbă.

Domnul Vulpescu să facă bine să explice foarte clar, să vorbească mai puţin şi să explice mai mult. Dacă poate, dacă nu, găsim un alt şef la OPSPI care poate să explice mai clar„, i-a spus Ponta ministrului Economiei.
Tot scandalul de la privatizarea Oltchim a începot odacă ce Dan Diaconescu a intrat pe fir și s-a înscris la licitație. A oferit prețul cel mai mare, a câștigat licitația pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, oferind 45 milioane euro, însă nu a plătit nici până azi banii.
Diaconescu tergiversează semnarea contractului de vânzare a acțiunilor, invocând inadvertențe procedurale.
Marți, Ponta a susținut o conferință de presă la sediul MInisterului Economiei, alături de daniel Chițoiu și Remus Vulpescu.
În momentul în care jurnaliștii au început să adreseze întrebări, la una dintre acestea a răspuns și Remus Vulpescu, moment în care Ponta a spus că a venit la conferință pentru ca șeful OPSPI să vorbească cât mai puțin.