Breaking news

Ponta îi cere mandat lui Băsescu ca să poată merge la Consiliul European

Premierul Ponta a declarat marți că îi va solicita lui Băsescu, mandat pentru Consiliul de la Bruxelles.

Premierul României, Victor Ponta a anunțat marți că va solicita peședintelui Băsescu un mandat de reprezentare al țării la Consiliul European de la Bruxelles din luna noiembrie unde se va discuta bugetul UE pentru anii 2014-2020.

Voi solicita preşedintelui, în baza deciziei CCR şi în baza faptului că am participat direct până acum la toate negocierile şi discuţiile pe bugetul UE 2014-2020, fiind vorba de un summit excepţional pe teme bugetare, care e de competenţa guvernului, dacă preşedintele îmi va da mandatul să reprezint România, o voi face”, a spus Ponta, după o întâlnire cu ambasadorii din statele UE.

Premierul a spus că este sigură participarea sa de pe 13 noiembrie de la Bruxelles, unde va avea loc o reuniune a premierilor din țările UE.

Ponta spune că el este îndreptățit să mearcă la Consiliul de la Bruxelles întrucât se vor discuta și negocia probleme economice care intră în competenţele guvernului.

Potrivit deciziei Curţii Constituţionale, preşedintele reprezintă România la summiturile europene, el având însă şi varianta să-l delege pe şeful guvernului la reuniunile de acest tip.

>