Breaking news

Victor Ponta figurează pe site-ul Consiliului European ca reprezentant al României la Bruxelles

Premierul Victor Ponta figurează pe site-ul oficial al Consiliului European, ca și reprezentant al României la reuniunea de mâine de la Bruxelles.

În timp ce Curtea Constituțională a decis miercuri că Traian Băsescu trebuie să meargă la Bruxelles, pe site-ul oficial al Consiliului European, figurează ca și reprezentant Victor Ponta.

Acest lucru se întâmplă întrucât Ministerul de Externe a trimis la Bruxelles lista cu delegația României, unde figurează, Ponta, Andrei Marga și Leonard Orban.

Pe lista delegației României la Bruxelles nu se regăsește și Traian Băsescu. Din acest motiv, șeful statului a contestat la CCR această decizie. Magistrații CCR au decis să există în conflict între Băsescu și Ponta și că la summitul de la Bruxelles trebuie să meargă președintele României.

Însă, potrivit protocolului, cine este pe lista oficială a delegației fiecărei țări, acela trebuie să se prezinte la Consiliul European.

Surse diplomatice, citate de Evenimentul Zilei, spun că Băsescu a luat decizia de a nu merge la Bruxelles pentru a evita un circ polonez de acum doi ani când la Consiliu a mers și președintele și premierul

>