Breaking news

Ponta, atac dur la Frunzăverde după ce liberalul a spus că nu mai sunt bani de salarii si pensii

Premierul Victor Ponta i-a dat o replică dură președintelui Consiliului Județean, Caraș Severin, Sorin Frunzăverde care a spus marți la Reșita că nu ar mai fi bani de pensii și salarii.

ponta si frunzaverde„În acest moment situaţia bugetară natională este dramatică, nu ştim de unde vom plăti a doua tranşă pentru FMI în iunie, să fim fericiţi dacă plătim salariile şi pensiile”, a spus Sorin Frunzăverde la şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean.

Ponta i-a dat replica azi, la începutul ședinței de guvern, spunând că sunt bani de pensii și salarii și că declarațiile lui Frunzăverde sunt iresponsabile și că poate nu o să mai fie bani pentru Caraș.

„Cu returnarea datoriei către FMI, către Comisia Europeană stăm foarte bine, în sensul în care 3,8 miliarde trebuie returnate de către BNR şi BNR are rezerva necesară. Noi avem 993 de milioane anul acesta din care am plătit deja 128, ceilalţi bani sunt în buget. Sigur că nu-mi place că trebuie să să dăm înapoi noi ce a cheltuit guvernul PDL, dar e obligaţia României şi dăm toţi banii înapoi. Avem banii de pensii, avem banii de salarii.  Poate nu mai avem bani la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, poate-i tăiem de colo, că şefii vor să fie la televizor, dar în restul ţării îi avem. Mesajele de acets gen sunt mesaje iresponsabile şi de câte ori aveţi o nelămurire să apelaţi la cei responsabili”, a declarat Victor Ponta la începutul şedinţei de guvern.

În 2013 România are de rambursat FMI suma de 4,3 miliarde de DSR echivalentul a circa 5 miliarde de euro.

Conform calendarului agreat cu reprezentanţii Fondului, Ministerul Finanţelor Publice are de rambursat circa 911,5 milioane de euro, restul sumei urmând să fie achitată de Banca Naţională a României (BNR).