Breaking news

Victor Ponta regretă suspendarea lui Traian Băsescu

loading...

Premierul Victor Ponta a afirmat că regretă suspendarea lui Traian Băsescu și că i-au rămas “nişte cicatrici” pentru următorii 10-20 de ani.

ponta - basescuDe când a semnat pactul cu Băsescu, pe Ponta l-au apucat regretele că l-a suspendat pe președinte. Și că din cauza eșecului suspendării a rămas cu cicatrici și cu o imagine foarte proastă pe plan extern.

Mi-a făcut foarte mult rău, pentru că dacă în 7 mai eram nu doar cel mai tânăr prim-ministru social-democrat, dar eram foarte bine cunoscut, foarte bine conexat, colegii mei, începând cu preşedintele Parlamentului European şi toţi ceilalţi… sigur că după episodul din vară am avut foarte mult de pierdut. Mi-au rămas şi nişte cicatrici. Rana s-a vindecat – cum e povestea cu plagiatul – dar cicatricea va rămâne întotdeauna, şi peste zece ani, şi peste douăzeci de ani. Dacă mă întrebaţi de regrete…am regrete cum am şi pentru că nu s-a făcut 50% la referendum”, a spus Victor Ponta în cadrul unui interviu acordat pentru Adevărul Live.

Premierul Ponta a adăugat că ar deveni mai popular pe plan intern dacă şeful statului ar fi din nou suspendat, dar că preţul pentru România ar fi foarte mare.

Dacă mă întrebaţi dacă cu mintea de acum aş mai face acelaşi lucru, vă spun într-un singur mod care cred că conţine şi răspunsul.  În momentul în care, fără să uit nimic din resentimentele personale la adresa domnului Băsescu, am fost de acord să semnez acel acord de colaborare instituţională, înseamnă că am realizat că mai pot să mai trăiesc un an şi jumătate cu domnul Băsescu, pentru că preţul pe care România – nu eu, personal, eu aş putea să devin mai popular dacă mâine mă apuc să îl suspend din nou pe domnul Băsescu, în mod sigur aş fi mai popular decât acum, când sunt acuzat că am căzut la pace cu preşedintele – dar preţul pentru România este atât de mare, că nu ni l-am putea permite”, a spus Ponta.

Traian Băsescu a fost suspendat din funcție de către Parlament pe data de pe 6 iulie. Însă suspendarea a devenit efectivă pe data de 10 iulie 2012.

Victor Ponta a fost veriga slabă din USL care  s-a făcut mic, mic la Înalta Poartă de la Bruxelles, acceptând cele 11 porunci ale lui Barroso care i-au permis lui Băsescu să revină la Cotroceni.

loading...