Breaking news

Victor Hănescu și Marius Copil continuă să se prăbușească în clasamentul ATP

Victor Hănescu și Marius Copil coboară vertiginos în clasamentul ATP de simplu masculin și au mari șanse ca până la finalul anului să iasă din top 200.

victor hanescu - marius copilDacă la capitolul tenis feminin, România se bucură de succesele Simonei Halep, când vine vorba de cel masculin, lucrurile sunt dramatice.

Victor Hănescu NU mai joacă nimic și coboară săptămână de săptămână în ierarhia mondială ATP, întrucât este eliminat încă din primele tururi ale turneelor de tenis.

Forma slabă s-a dovedit încă de la începutul anului, în Cupa Davis, unde Hănescu a eșuat lamentabil și a pierdut ambele partide jucate.

Față de săptămâna trecută, Hănescu a coborât 19 locuri, fiind acum pe poziția 148 mondial cu doar 392 de puncte. De la 1 ianuarie 2014 și până azi, Hănescu a coborât 72 de locuri. O situație similară, cu prăbușirea în clasament s-a mai produs în cazul lui Hănescu și în 2012. Când de pe locul 90 a ajuns în luna iunie 2012 pe 153. Atunci, Hănescu a mers în multe turnee Challenger și a reușit să revină până la finele anului pe poziția 62.

Marius Copil, în vârstă de doar 23 de ani, continuă să dezamăgească în 2014. Arădeanul se prăbușește și el în clasamentul ATP și față de săptămâna trecută, Copil a coborât 16 locuri, fiind acum pe poziția 178 mondială. Cea mai bună clasare a lui Copil în ierarhia ATP a fost în 2013, când pe 19 august a urcat pe locul 124.

Dacă Hănescu și Copil nu schimbă din mers jocul lor, au mari șanse ca la finalul lui 2014 să iasă și din top 200 ATP.

>