Breaking news

Victor Hănescu, distins de ITF cu Premiul Devotamentului pentru Cupa Davis

Victor Hănescu a primit, sâmbătă, într-o ceremonie înaintea meciului de dublu România-Suedia, Premiul Devotamentului, din partea Federației Internaționale de Tenis, și un cadou simbolic din partea Federației Române de Tenis pentru întreaga sa activitate din Cupa Davis.

victor hanescu - premiul devotamentuluiPentru că s-a retras din echipa de Cupă Davis a României și pentru că a adunat peste 20 de meciuri jucate în acestă competiției, Victor Hănescu a primit trofeul ”Premiul Devotamentului”.

Victor Hănescu și-a anunțat public retragerea din echipa de Cupă Davis a României pe 30 iulie 2014, însă azi, acest lucru s-a întâmplat în mod oficial în cadrul acestei ceremonii.

Premiile au fost înmânate de Jane Harvey, arbitrul principal al întâlnirii de Cupa Davis România-Suedia, și de George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

Victor Hănescu: „Aş dori să mulţumesc Federaţiei Internaţionale şi Federaţiei Române de Tenis pentru aceste premii. A fost o onoare şi un privilegiu să îmi reprezint ţara pe o perioadă de 13 ani. Este o zi specială pentru mine, să îmi fac retragerea din Cupa Davis la Bucureşti, alături de cei dragi, prieteni şi familie. Viaţa îşi urmează cursul şi trebuie să-i încurajăm pe cei tineri să vină alături de echipă. Mulțumesc familiei, colegilor, oamenilor din federație și nu în ultimul rând fanilor acestui frumos sport. Mulţumiri speciale ţin să-i aduc lui Tomai Firicel, care m-a ajutat să ajung în elita tenisului mondial, lui Florin Segărceanu şi Adrian Marcu, pentru că m-au cooptat în lotul de Cupa Davis și au avut încredere în mine”.

Premiul Devotamentului a fost lansat în 2013, cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înfiinţarea Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF – International Tennis Federation, 1 martie 1913), pentru a recompensa dăruirea jucătorilor în competiţia pe echipe. Această distincție este înmânată tuturor jucătorilor de tenis şi foştilor jucători de tenis din întreaga lumea care şi-au reprezentat ţara în Cupa Davis şi au strâns minimum 20 de întâlniri.

Palmares Victor Hănescu în Cupa Davis:

– a debutat în 2001 contra Cehiei

– a jucat în echipa României timp 13 ani

– prezent în 21 de întâlniri

– a jucat 37 de meciuri

>