Breaking news

Viaţa Liberă din Galați, primul ziar post-decembrist din România

De aproape 22 de ani, cotidianul ”Viața Liberă”  informează zi de zi gălățenii cu cele mai importante știri locale, naționale și internaționale. În luna iunie, publicația a fost desemnată cel mai bun ziar local din România.

viata.libera„Viaţa liberă” cel mai important cotidian al Galaţiului, este primul ziar care a apărut în România post-revoluţionară, în noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989. Editorialul „România este România” a fost şi primul text al presei scrise citit pe postul Televiziunii Române, în 23 decembrie.

Cu o echipă formată din 17 redactori (plus unul la subredacţia din judeţ), 3 fotoreporteri, 2 operatori agenţii de presă, 1 editor online, 6 tehnoredactori, 4 corectori, un redactor-şef şi un redactor-şef adjunct, Viața Liberă a realizat în cei 22 de ani de existență numeroase performanțe deloc de neglijat.

În 2004, „Viaţa liberă” a devenit prima publicaţie românească premiată la prestigiosul concurs de design European Newspaper Award, pentru o pagină specială dedicată Olimpiadei de la Atena. Ziarul a recidivat în anul 2005, obţinând premiul pentru cea mai bună pagină întâi a unui cotidian local.

La capitolul premeire se numărără și faptul că „Viaţa liberă” a fost primul cotidian din ţară care a atins numărul 5.000 de apariţii în anul 2006, cât și primul ziar care a achiziţionat o tipografie offset. De asemenea Viața Liberă este prima publicație din țară care are o reţea proprie de difuzare şi un departament integrat de publicitate.

Ultimele date SNA indică pentru „Viaţa liberă” un număr de 74.000 de cititori în medie pe ediţie. De asemenea, datele BRAT arată că tirajul mediu brut al „Vieţii libere” este de 8.837 exemplare pe ediţie, vânzări totale de 7.304 exemplare. Pe  1 iulie 2011, „Viața Liberă” a scos pe piață ediția cu numărul 6.601.

Toate aceste preformanțe realizate până în prezent de cotidianul ”Viața Liberă” nu fac decât să confirme și titlu obținut în luna iunie 2011, acela de ”Cel mai bun ziar local din România”.

redactia VL numarul 6000cel mai recent premiu ENA

>