Breaking news

Vezi ce idei de pus în practică pentru petrecerile copiilor ar trebui să știe orice părinte!

Fiecare zi aniversară sau ocazie de sărbătoare din copilăria celor mici merită să fie transformată într-o amintire frumoasă. Poți face asta destul de simplu, mai ales atunci când organizezi o petrecere pentru copii. Iată, deci, câteva idei de pus în practică pentru petrecerile copiilor pe care orice părinte ar trebui să le știe!

Alege mâncare sănătoasă, în cantități mici

Dacă nu ai o listă mare de invitați atunci când organizezi o petrecere pentru copilul tău, atunci o bună recomandare constă în alegerea mâncărurilor cât mai sănătoase, diversificate, dar nu în cantități mari. Un copil nu poate mânca o cantitate mare de mâncare la o petrecere, însă cantitatea pe care o mănâncă ar trebui să fie compusă din alimente sănătoase. 

Nu toți părinții sunt permisivi cu cei mici în a le oferi mâncăruri procesate, dulciuri sau alimente prăjite, spre exemplu. Din contră, tot mai mulți părinți încearcă să acorde o mai mare atenție alimentelor pe care copiii lor le consumă, astfel încât să le creeze acestora obiceiuri alimentare cât mai sănătoase. 

Tocmai de aceea, o primă idee de pus în practică atunci când alegi să organizezi o petrecere pentru copii este atenția la mâncarea pe care le-o vei oferi atât copiilor, cât și adulților, astfel încât aceasta să se plieze pe cât mai multe preferințe alimentare. De asemenea, este o risipă alimentară să asiguri pentru o petrecere cantități mari de mâncare pe care, după ce petrecerea s-a terminat, să le arunci. Chiar și atunci când ai un surplus de tort, spre exemplu, pe care nu îl poți lua acasă, este mai bine să alegi să oferi ,,la pachet” câte o felie pentru copiii invitați, astfel încât să nu rămână resturi de alimente neconsumate. Multe localuri sau restaurante au opțiunea de a împacheta mâncarea rămasă, astfel încât să o poți oferi invitaților care vor încă o porție pentru acasă.

Folosește tacâmuri biodegradabile

Plasticul este un subiect tot mai controversat, la nivel mondial, mai ales în ultimii ani. Folosirea sa ar trebui, conform specialiștilor în ecologie, să fie una cât mai redusă, pentru strictul necesar. Recomandarea în acest sens este încercarea de a înlocui, pe cât posibil, orice obiect din plastic, precum tacâmurile clasice pentru petreceri, cu unele realizate din materiale biodegradabile, prietenoase cu natura. 

Tot mai multe companii aleg să folosească ambalaje biodegradabile și susțin activitățile sustenabile, astfel încât să reducă tot mai mult cantitățile de plastic folosite. 

Pentru o petrecere pentru copii, cel mai adesea, atunci când nu este organizată chiar la tine acasă și nu folosești tacâmuri din oțel inoxidabil, este indicat să optezi pentru folosirea unor tacâmuri biodegradabile de unică folosință precum cele realizate de Neopack.ro, care aleg să folosească materiale sustenabile, naturale, prietenoase cu mediul înconjurător. Acestea sunt rezistente pentru consum, chiar și în micile mâini jucăușe și agitate ale copiilor, fiind sigure spre a fi folosite la petrecerile acestora. 

Siguranța celor mici și grija față de ceea ce aceștia mănâncă, de locurile în care se joacă, de jucăriile pe care le folosesc, chiar și de modul în care folosesc o furculiță sau o lingură sunt detalii cărora orice părinte grijuliu le acordă mare atenție. Mai ales la petreceri, unde aceștia se joacă alături de prieteni și unde sunt invitați părinți, atenția la detalii devine chiar mai importantă, iar detalii precum alimentele oferite sau tacâmurile folosite sunt importante.

Tu ce tacâmuri ai ales să folosești la petrecerile copilului tău?

Sursa foto: Pexels.com.

>