Breaking news

Veste proastă de la Beijing. Halep s-a retras atât la simplu cât și la dublu, din cauza unei accidentări

Simona Halep s-a retras joi atât din competiția de simplu cât și din cea de dublu feminin din cadrul turneului de tenis de la Beijing, din cauza unei accidentări la coapsa piciorului stâng.

simona halepVești proaste de la turneul WTA de la Beijing. Simona Halep, a doua favorită a turneului din capitala Chinei, și-a anunțat retragerea atât la simplu cât și la dublu, la doar două ore de când câștigase partida din optimi cu Andrea Petkovic.

Din cauza accidentării la coapsa stângă, Simona Halep a fost nevoită să abandoneze în sferturi la simplu și în turul doi la dublu unde făcea pereche cu Raluca Olaru.

Accidentarea o va costa scump pe Simona Halep care riscă astfel să piardă locul doi mondial. În prezent, românca se află pe a doua poziției în ierarhia WTA, cu un total de 6036 puncte. La Beijing a acumulat 215 puncte, din care se scad cele 5 apărate de anul trecut. Astfel că are un surplus de 210 puncte. Numai că cehoaica Petra Kvitova, aflată pe locul trei, este la doar 110 puncte de româncă. Cehoaica s-a calificat deja în sferturi de finală, iar dacă va câștiga trofeul la Beijing, urcă pe locul doi.

Dacă Halep scapă de Kvitova, s-ar putea să fie detronată de Maria Sharapova, care nu are de apărat niciun punct la Beijing și acumulează. Rusoaica ar putea urca pe locul doi, dacă se va califica în finala de la Beijing.

Din cauza acestei accidentări, Simona Halep riscă să nu poată evolua nici la turneul WTA de la Moscova de săptămâna viitoare, unde a câștigat trofeul în 2013, pierzând astfel 470 de puncte.

>